Afbeelding
Archief BDUmedia

Overleg raadsfracties op 9 april in gemeentehuis gaat niet door

8 april 2020 om 17:46 Politiek

H'VELD-G-DAM Elke maand vergaderen de raadsfracties om de agendapunten voor de raadsvergaderingen voor te bereiden en houden ze hun spreekuur voor inwoners.

Tijdens het spreekuur bespreken de raadsleden de raadsvoorstellen die tijdens Het Debat en Het Besluit aan de orde komen. De fracties buigen zich over de vraag of zij wel of geen debat over een voorstel willen voeren. Als ze geen debat willen voeren, geven zij het advies het onderwerp rechtstreeks in Het Besluit te agenderen.

Voor inwoners van Hardinxveld-Giessendam is dit spreekuur dan de enige mogelijkheid om hun mening over een bepaald voorstel kenbaar te maken. Door het coronavirus (COVID-19) vinden er op dit moment geen fysieke fractievergaderingen plaats in het gemeentehuis. Dit heeft ook gevolgen voor het spreekuur in het gemeentehuis. Sommige fracties vergaderen digitaal en andere fracties stemmen telefonisch hun mening af.

Wie een vraag voor een fractie heeft of iets wil voorleggen, kan via onderstaande emailadressen contact opnemen.
T@B dfijnekam@kpnmail.nl
SGP ameerkerk@kliksafe.nl
ChristenUnie cvanvliet@kpnmail.nl
PvdA mpvdbout@gmail.com
CDA w.deruiter@kpnmail.nl
Fractie PHILIPPO robertpaktdoor@gmail.com

De e-mailer krijgt dan bericht op welke manier zij kunnen aansluiten bij het spreekuur van de fractie. De agendapunten voor het fractieoverleg staan onder andere vermeld op raad.hardinxveldgiessendam.nl

De vergadering van De Ontmoeting op 16 april gaat niet door. De vergadering van Het Debat en Het Besluit gaat waarschijnlijk in aangepaste vorm door. Zodra hierover meer bekend is, wordt dit op de gemeentelijke informatiepagina in Het Kompas, via www.hardinxveld-giessendam.nl en via sociale media bekendgemaakt.

advertentie
advertentie