Slechte competitiestart van Vriendenschaar

9 september 2018 om 19:41 Sport/sport

H'VELD-G'DAM In de openingswedstrijd van seizoen 2018-2019 stond de streekderby tussen Vriendenschaar en het Sliedrechtse Merwede op het programma, op voorhand een leuk affiche. Maar voor de Hardinxvelders werd het een teleurstellende wedstrijd, waarin de ploeg behoudens het 1e kwartier vooral in aanvallend opzicht faalde. In een wedstrijd tussen 2 hardwerkende ploegen was het gebrek aan scorend vermogen gecombineerd met het strak verdedigen de maatstaf voor deze wedstrijd, waarbij de scorende inbreng van de Sliedrechts dames de doorslag gaf aan de uiteindelijke overwinning van Merwede.

Het eerste kwartier was voor het CABholland team, dat door rake schoten van de routiniers Milou van Dijk en Bert Verspuij en 2 benutte strafworpen een goede start had, waardoor er na 13 minuten een 4-1 voorsprong was genomen. Daarmee had Vriendenschaar echter haar kruit verschoten, wan in het vervolg van deze wedstrijd wist de ploeg deze score slechts te verdubbelen, wat voor korfbal op dit niveau ver onder maat is. Dat beide teams elkaar goed kennen was vooral verdedigend te zien, waardoor het vooral aanvallend voor beide teams moeizaam zoeken naar goede aanvalscombinaties was. Merwede knokte zich terug in de wedstrijd, met name omdat Vriendenschaar de bal niet meer door de korf kon krijgen. De roodwitte ploeg kwam doelpunt voor doelpunt dichterbij en ging door 5 doelpunten op rij erop en erover. Pas in de laatste minuten van de 1e helft wist Christian Brouwer met een mooie doorloopbal en een raak schot zijn ploeg weer terug in de wedstrijd te brengen en ging de rust in met 6-6 en met perspectief voor de 2e helft .

Het talrijke publiek zag echter opnieuw een moeizaam vervolg van de wedstrijd, waarbij vooral Vriendenschaar weer het gebrek aan scoren vermogen etaleerde. Merwede bleef net als in de 1e heft regelmatig de bal door de korf schieten ( weer 6 x), waar tegenover Vriendenschaar slechts 2 doelpunten !!! kon scoren. De debuterende Vriendenschaartrainer Jorrit Ekelmans probeerde door wat vakomzettingen en het inbrengen van Daan Brouwer zijn ploeg aan het scoren te krijgen, en zag de laatstgenoemde de stand 10 minuten voor tijd op 8-10 brengen. Verder kwam Vriendenschaar echter niet meer en door 2 doelpunten van Merwede's topscorer Robbert Bakker werd de eindstand 8-12 en kan Vriendenschaar zich na deze teleurstellende wedstrijd opmaken voor een zwaar seizoen. De volgende wedstrijd is komende zaterdag om 15.30 uur tegen de sterke degradant van vorig seizoen Oranje Wit uit Dordrecht.

De doelpunten werden gemaakt door: Christian Brouwer 3 x en Julian Voorwinde, Milou van Dijk, Bert Verspuij, Jorrit Muilwijk en Daan Brouwer allen 1x.