Oppermachtig Vriendenschaar weer alleen aan kop

17 februari 2019 om 14:23 Sport/sport

H'VELD-G'DAM Na de onverwachte nederlaag van vorige week tegen het laag geklasseerde RWA moest Vriendenschaar de koppositie delen met Rust Roest en was de ploeg erop gebrand om zaterdag tegen tegenstander Maassluis revanche te nemen voor die zeperd.

In een goed gevulde sporthal De Wielewaal met een veel geluid producerende jeugdtribune heeft het publiek genoten van een spetterende 1ste helft  ( 19 – 10 bij rust) wat de basis was voor de grote 31-18-overwinning, die nog meer glans kreeg toen bekend werd dat concurrent Rust Roest had verloren van streekgenoot Merwede.

Voor de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Henk de Bruin, het oudste lid en erelid van Vriendenschaar.

De beginfase van de wedstrijd was spectaculair, Christian Brouwer schoot meteen raak, maar binnen 10 seconden was het weer gelijk.  Er werd door beide teams in die eerste fase met scherp geschoten wat resulteerde in een 7-7-stand na 8 minuten. Het hoge tempo wat Vriendenschaar liet zien, werd in eerste instantie door Maassluis gevolgd, maar nadat Julian Voorwinden, Daan Brouwer en Christa van Hunnnik enkele minuten later met drie korfpunten op rij voor een voor de 10-7 voorsprong tekenden , kon Maassluis niet meer volgen.

Met fraaie aanvallen en een grote doeltreffendheid liep het CABholland-team binnen 5 minuten uit naar 14-8. Dat was voor Maassluis het moment om door te gaan achterverdedigen de achterstand binnen de perken te houden. Met twee lucky scores deed de ploeg uit het Westland even wat terug,  maar de groenzwarte thuisploeg wist met de verdedigende tactiek van hun tegenstanders wel raad . Met fraaie doelpunten waarbij alle spelers betrokken waren, werd de voorsprong in de slotfase van de 1stee helft verder uitgebouwd naar 19-10 en was de wedstrijd gelopen.

DOELPUNTMACHINE De eerste aanval na rust was meteen raak, een mooie aanvalscombinatie werd prima afgerond door Arjanne Ambachtsheer, en het publiek ging er voor weer voor zitten. Daarna stokte de doelpuntmachine echter even, pas na 10 minuten pakte het mede door drie rake schoten van de weer prima spelende Jorrit Muilwijk de draad weer op en liepen de Hardinxvelders uit naar 24-12.

Bert Verspuij kwam voor het laatste kwartier nog in de ploeg voor de ziek geweest zijnde Christian Brouwer, en zag zijn eerste schot onmiddellijk door de korf vallen. Na 27-13 stokte het, er werd te geforceerd op zoek gegaan naar een nieuwe recordscore, waardoor het aanvalsspel wat rommelig werd. Er werd 10 minuten niet gescoord, waar Maassluis van profiteerde door de achterstand enigszins te beperken tot 27-18. In de slotfase gaf Vriendenschaar nog even gas en met vier korfpunten op rij werd een grote overwinning met 31-18 behaald.

Een tevreden trainer Jorrith Ekelmans zag zijn ploeg weer alleen bovenaan de ranglijst komen en kan de ploeg gaan voorbereiden op de volgende belangrijke wedstrijd, die i.v.m. de krokusvakantie pas op 9 maart in Sliedrecht gespeeld wordt tegen Merwede. Die wedstijd in De Stoep begint om 19.30 uur.