Hardinxveld lijdt vierde nederlaag op rij.
Hardinxveld lijdt vierde nederlaag op rij. Richard van Hoek Fotografie

Vierde nederlaag op rij voor Hardinxveld

18 mei 2019 om 18:22 Sport

H'VELD-G'DAM Op eigen veld heeft Hardinxveld zaterdagmiddag met 1-3 verloren van Ameide. Lange tijd had de equipe van afzwaaiend trainer Arjan de Vries zicht op een overwinning aan de Sluisweg, maar in de laatste tien minuten van de wedstrijd kantelde het treffen in het voordeel van de gasten. Op slag van rust zorgde Danny van den Bout voor de 1-0 voorsprong voor Hardinxveld, na prima voorbereidend werk van Johan Woltman. Zowel in de eerste als in de tweede helft was het van beide kanten zeker niet hoogstaand en leek de thuisclub lange tijd op weg naar een zege op Ameide. Na veel standaard situaties, in de vorm van vrije trappen en corners, voerde Ameide in de slotfase de druk steeds verder op. Tot een uitgespeelde aanval kwamen de gasten echter niet. Na de 1-1 leek Hardinxveld mentaal gebroken en kreeg het in de laatste minuten ook nog de 1-2 en zelfs de 1-3 om de oren. Ameide blijft dankzij deze zege meedoen om de plaatsen die recht geven op nacompetitie voor promotie, waar er voor Hardinxveld al enige tijd niets meer op het spel staat. De laatste wedstrijd van dit seizoen is voor Hardinxveld volgende week een uitwedstrijd in en tegen Schelluinen.