Vrije bal van Jorrit Muilwijk
Vrije bal van Jorrit Muilwijk Wim v.d.Pijl

Kansloos Vriendenschaar na slechte beginfase

13 september 2020 om 11:48 Sport Deel je nieuws

In de uitwedstrijd tegen DOS Westbroek was Vriendenschaar  na de achterstand van 5-0 na 12 minuten niet meer in staat  terug in de wedstrijd te komen en bleef  het de gehele wedstrijd achter de feiten aanlopen. Het fysiek sterke DOS buitte hun overlengte goed uit en  omdat het CABholland-team vooral aanvallend de scherpte miste, werd deze 2e competitiewedstrijd met 18-11 verloren.

Bij Vriendenschaar was lisette Mikkens door ziekte niet van de partij en maakte Quinty van Gemert haar competitiedebuut. Vriendenschaar wilde met snel aanvalsspel de lengte in de ploeg bij DOS bestrijden, maar dat kwam niet ut de verf. Hoewel er kansen werden gecreëerd,  lukte het in de beginfase niet om tot scoren te komen ( o.a. 2 gemiste strafworpen), terwijl de Westbroekers wel met scherp schoten. Nadat Jorrit Muilwijk uit een vrije bal voor het 1e korfpunt had gezorgd, bracht trainer Jorrith Ekelmans al na een kwartier de fysiek sterke Peter Visscher in de ploeg om meer grip te krijgen op de rebound. Vriendenschaar kwam in de daarop volgende 10 minuten weliswaar terug naar 6-3, maar de thuisploeg schoot zich weer terug naar de 5 punts voorsprong. Om en om scorend werd de rust bereikt met een 10-5 stand.   Ook in de 2e helft veranderde het spelbeeld niet. DOS, dat uit lange aanvallen met veel reboundkracht bleef scoren, gaf Vriendenschaar geen kans zich terug in de wedstrijd te knokken. Na 7 minuten had DOS de voorsprong vergroot naar 15-7, maar daarna stokte het bij de thuisploeg.  Met 3 korfpunten op rij kwamen de Hardinxvelders terug naar 15-10 en leek Vriendenschaar nog een kans te krijgen. Het ging beter verdedigen en kreeg aanvallend kansen, maar de afronding bleef een probleem.  Na enkele wissels bij de thuisploeg werd het 10 minuten voor tijd 16-10  en was het over. Schutter Rob Visser kwam nog in de ploeg, maar ook die zag enkele goede doelpogingen mis gaan. DOS speelde de wedstrijd geroutineerd uit en liep verder uit naar een 18-11 overwinning, waar niets viel op af te dingen.

Volgende week speelt Vriendenschaar weer thuis en krijgt bezoek van Valto dat weliswaar 2 keer heeft verloren , maar wel tegen de topploegen in deze poule. Vriendenschaar zal dan beter voor de dag moeten komen om de punten op de Sluisweg te houden.  De wedstrijd begint om 16 uur.

De korfpunten werden gemaakt door: Jorrit Muilwijk 5 x , Christian Brouwer en Krista van Hunnik ieder 2 x,  Julian Voorwinden en Milou van Dijk ieder 1 x.