Denk en Zet in problemen

Sport

H’VELD-G’DAM - Een stunt hing in de lucht, zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd van Denk en Zet tegen kampioenskandidaat OG Utrecht. Zoals al enkele keren eerder dit seizoen, ging het na 4 uur dammen op de cruciale borden weer mis, waardoor een 11-9 nederlaag werd geleden. Door dit verlies moet Denk en Zet over 2 weken in de laatste ronde winnen om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Wim Kalis kreeg een onvervalste ‘Partie Bonnard’ voorgeschoteld, een dodelijk systeem als je niet op de hoogte bent van de theorie van de Franse school. Op het gebied van damdogmatiek hoef je Kalis echter niets uit te leggen en hij wist al gauw de angel uit de stand te halen en rustig naar een positionele af te wikkelen. Peter Hartog deed het ook goed met een massieve centrumaanval, waar zijn tegenstander geen antwoord op vond. Peter de Hek, Joop Kwakernaak, Jonathan Mentink, Eef Stam en invaller Ton van Houwelingen speelden remise. Nederlagen van Piet Trapman, Sander Nederveen en Mijndert Verkaik zorgden er echter voor dat de Giessendamse teller, voor de zoveelste keer dit seizoen, op 9 bleef steken.

In de provinciale competitie won het eerste achttal met 12-4 van Amicitia. Wim Kalis, Eef Stam, Peter van Noordennen, Piet Verkaik en Gertjan van Herwaarden scoorden allen een tweetje. Ad de Hek en Sander Nederveen remiseerden, terwijl Piet Trapman in het stof beet. Het tweede achttal werd met 13-3 afgedroogd door KDV Krimpen. Aan Daaf van Houwelingen lag het niet. Hij speelde een puike partij en kon beide punten incasseren. Arie Bakker haalde nog remise en de rest moest puntloos naar huis.

advertentie