Brons, zilver en goud voor kunstrijdsters op Open Nederlands Kampioenschap 2014

Sport

Op 14 en 15 februari werd in Amsterdam het Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden verreden met deelname van 7 rijdsters van Kunstrijvereniging De Drechtsteden in de categorieën dames.

De Rotterdamse Kyarha Van Tiel (13) was de grote favoriet voor de titel in de categorie Advanced Novice een maakte deze rol ook waar.

De rijdster van Kunstrijvereniging De Drechtsteden had na het rijden van de korte kür op vrijdag een ruime voorsprong op haar concurrenten. In de vrije kür op zaterdag behaalde ze de hoogste score van het veld van 12.

Mt dubbele sprongen en goede pirouettes, een drievoudige salchow en nog een dubbele axel aan het einde van haar kür behaalde ze in de vrije kür een score van 54.94 punten waarmee haar puntentotaal over twee dagen uitkwam op 91.75 punten.

Kyarha was evenals vorig jaar de beste rijdster in haar categorie en kan de titel Nederlands Kampioene 2014 op haar naam schrijven.

2e plaats voor Niki Wories in de categorie Senioren

De 17 jarige Niki Wories uit Almere reed een vrijwel foutloos programma in de korte Kür

Ze begon met een goede dubbele axel en vervolgde haar programma met een drievoudige flip met een handje aan het ijs in combinatie met een dubbele toeloop en verder in de kür nog een prima drievoudige salchow uit passen. Ze scoorde een totaal van 42.96 punten.

In de vrije kür op zondag naam ze veel risico door voor vier drievoudige sprongen te gaan. De eerste landde ze met een hand aan het ijs, maar de andere drie gingen de mist in. De eerste dubbele axel was prima, maar bij de tweede, laat in de kür, kwam ze ten val. De score van 65.32 in de vrije kür bracht haar op een totaal van 108.28 waarmee ze het zilver won.

Winnie Dekker (19) uit Dordrecht reed in de categorie Senioren een prima ONK en in de vrije kür reed zij de sterren van de hemel en liet dubbele axels en een triple Salchow zien. Winnie werd 4e met een puntentotaal van 94,83 punten.

Brons voor Sophie Bijkerk op ONK

De 11-jarige Sophie Bijkerk uit Barendrecht won alle vier de selectiewedstrijden voor kwalificatie. Op het ONK in Amsterdam heeft Sophie brons gehaald in de categorie Basic Novice A. Met een sterke componentenreeks compenseerde ze haar lagere technische score en kwam uit op een totaal van 32.93 pnt.

De nrs 1 t/m 3 op het het ONK kunstrijden hebben een startbewijs verdiend voor de internationale Challenge Cup 2014 van 6 t/m 9 maart in Den Haag. Topschaatsers van over de hele wereld zullen in Den Haag hun kunsten vertonen.

advertentie