Vriendenschaar sluit af met winst

5 april 2014 om 00:00 Sport

H'VELD-G'DAM - In de laatste zaalwedstrijd van het seizoen 2013/2014 heeft Vriendenschaar de winst behaald. Na de 18-15 overwinning bij Kinderdijk sluit de CAB-Holland formatie de zaalcompetitie af met een tweede plaats. Hiermee kan de ploeg zich volledig gaan richten op de titelstrijd van de veldcompetitie.

Voor de groenhemden stond er niets meer op het spel, hoe anders was dit voor de thuisploeg Kinderdijk. Zij moesten winnen om een degradatieduel te voorkomen. Na de snelle 1-0 in de eerste aanval hadden de vele thuissupporters de hoop op een goede afloop. Achteraf bleek dit de enige voorsprong want Vriendenschaar kwam direct op gelijke hoogte via Zita Schroder en hield vanaf dat moment volledig het initiatief. Via goals van Sebastiaan de Jong en een prachtige eenhandige goal van Mees van der Waal van Dijk was direct een gaatje geslagen. De ploeg van coaches Streefkerk en Kwakernaat liet weer goed en gevarieerd spel zien waar Kinderdijk in deze fase absoluut geen antwoord op had. Binnen 15 minuten stond het dan ook 8-3 in het voordeel van Vriendenschaar.

In het tweede deel van deze eerste helft werd het spel minder gevarieerd en werden meer fouten gemaakt. Kinderdijk kwam wat beter in de wedstrijd en wist de spanning bij 6-8 weer enigszins terug te brengen. Tot de rust werd er om en om gescoord waarmee een 10-12 ruststand werd bereikt.

De tweede helft was qua scoreverloop bijna een kopie van de eerste helft. De bezoekers gaven aan het begin weer even gas en liepen uit naar 10-17. Kenmerkend voor het spel van nu werden deze doelpunten gemaakt door 5 verschillende spelers. De vele aanwezige supporters konden zien dat het inmiddels een gelopen wedstrijd was. Kinderdijk was niet meer bij machte om de spanning terug te brengen. In de slotfase kwamen bij Vriendenschaar Jorrit Muilwijk en Krista Kop in de ploeg voor Tjeerd Putters en Angela Korevaar. De wissels aan de kant van Kinderdijk resulteerden in een aantal goals waardoor de eindstand uiteindelijk werd bepaald op 15-18.

Vriendenschaar kan uiteindelijk tevreden terugkijken met de 2e plaats achter de overtuigende kampioen Meervogels. Op 22 maart is de hervatting van de veldcompetitie tegen Noviamagum thuis aan de Sluisweg om 16.00. In deze competitie gaat Vriendenschaar aan kop met 1 punt voorsprong op naaste achtervolger KCR.

Scores: Mees vd Waal van Dijk 5x, Sebastiaan de Jong 4x, Tjeerd Putters 3x, Zita Schroder 3x, Milou van Dijk 1x, Wendy Kraaijeveld 1x en Angela Korevaar 1x.