HKC deelt de punten in erverende wedstrijd tegen DES

5 april 2014 om 00:00 Sport

Na de onfortuinlijke degradatie van vorige week voor HKC stond er nog een laatste wedstrijd tegen DES (D) op het programma in de zaal. DES moest nog punten halen om de 7de plaats te ontlopen, voor HKC was het een laatste wedstrijd in de 1ste klasse voor het moment en stond alleen de sportieve eer op het spel.

Na het tussentijdse vertrek van Johan van Barneveldt deze week, nam Michel Koppelaar de coaching waar voor HKC 1. HKC 1 begon in dezelfde opstelling als de afgelopen weken.

DES opende de score, waarop Stefan de Groot direct antwoordde. HKC pakte vanaf dat moment het initiatief en vond een gaatje op 5-3 na een schot van Lars Bras. Vlak daarvoor was Suzanne Deventer nog geblesseerd geraakt en vervangen door Marielle de Waal. HKC ging door met scoren en na een mooi schot achter de korf van Kees Baks kwam het op 6-3. HKC en DES zijn aan elkaar gewaagd en het is een leuke en attractieve partij om naar te kijken. Waar HKC in de weken daarvoor soms moeite had met afronden zat het vandaag wel mee en weet makkelijker de kansen af te ronden dan DES. Emiel Deventer brengt de stand op 9-6 en HKC lijkt met een voorsprong te gaan rusten. Het is echter DES dat het laatste stuk van de eerste helft toch zichzelf weet te herpakken en in de laatste seconden ook nog een voorsprong pakt 10-11.

HKC opende de score na de rust door een mooi schot van Esther de Groot. Esther de Groot kwam kort hierna ten val en viel ook uit met een blessure, zij werd vervangen door Kelly de Bruin die voor het eerst haar rentree maakte in het eerste na lang blessureleed. Ook in de 2de helft ging het gelijk op tot 15-15. Door middel van een mooie doorloop en een schot van Emiel Deventer die vandaag erg goed op dreef was, pakte HKC weer een gaatje tot 17-15. HKC had op dat moment de kansen om verder uit te lopen maar had pech in de afronding. DES kreeg hierna 2 dubieuze stippen mee en kwam zo weer op gelijke hoogte met HKC. Op 18-18 scoort Kelly de Bruin een mooie eenhandige doorloopbal en HKC lijkt aan het langste eind te trekken, DES weet toch de gelijkmaker te scoren en de laatste minuten mist HKC nog wel 2 doorloopballen, maar zo blijft het 19-19 en had er voor HKC meer ingezeten. Toch was dit van HKC zijde een goede wedstrijd en biedt het perspectief voor de 2de helft van de veldcompetitie.

Als de veldcompetitie op 22 maart wordt hervat, speelt HKC thuis tegen de nr 2 SDO (V) om 16:00 uur. Het 2de speelt om 14:15 uur ook een belangrijke wedstrijd om behoud in de 1e klasse.