OKK70 heren 1 laat terecht punt liggen.

5 april 2014 om 00:00 Sport

Het was de tweede ontmoeting binnen één week tussen de koploper OKK en de hekkensluiter DVO. In de uitwedstrijd werd er ternauwernood geen set verloren, maar was het duidelijk dat er meer volleybal in DVO schuilt dan er op basis van de laatste plek kon worden verwacht. OKK was gewaarschuwd en wist dat het goed moest spelen om te zorgen dat alle punten in Hardinxveld bleven. Een 4-0 winst was de doelstelling want de voorsprong op Sliedrecht was maar 3 punten groot en op basis van hun kwaliteiten is de verwachting dat ze niet veel meer zullen laten liggen dit seizoen.

Helaas werd de volle winst niet behaald en moest er genoegen worden genomen met een 3-1 overwinning. Uiteindelijk is dit in de eerste plaats aan OKK zelf te wijten, want het was gewoon niet goed genoeg deze avond. Maar DVO speelde sterk en nam zeer terecht een set mee naar Oud Beijerland. In de eerste set begon OKK wel sterk, er werd attent gespeeld, de pass lag goed en met een ruime stand werd deze set gewonnen: 25:13. De tweede set werd verloren: 23:25. De pass was onder de maat in deze set en ook als er een goede set kwam werd die zeer moeizaam afgemaakt. de verdediging en blokkering van DVO stond goed en hier leek toch wat overtuiging te missen aan de kant van OKK om de punten te maken. De derde set liep iets beter en werd met 25:21 gewonnen. In de vierde set ging het vrij gelijk op tot een stand van 12-12. Toen serveerde Martijn de Rover met een indrukwekkende serie de set bijna uit tot een stand van 23-12, enthousiast begeleid vanaf de bank door onze nieuwe shirtsponsor (Esveco). De eindstand werd bepaald op 25:13.

De uitslag van de wedstrijd Sliedrecht-RVC Libanon was bij het schrijven van dit stuk nog onbekend. Op basis van verliespunten is de voorsprong geslonken tot 2 punten, met nog twee wedstrijden voor de boeg. De spanning blijft tot het eind. Komende zaterdag kan OKK vol aan de bak, uit tegen RVC Libanon. Alles in eigen hand, maar er moet wel goed gespeeld worden om aanspraak te maken op het kampioenschap. En zo hoort het ook!