Mixed team verslaat Be Quick

Sport

H'VELD-G'DAM - Het in de eerste klasse uitkomende en in de middenmoot bivakerende mixed team van LTC de Merwede speelde onder moeilijke weersomstandigheden de vierde competitiewedstrijd op het eigen tennispark aan de Peulenlaan tegen het eveneens in de middenmoot staande Be Quick uit Gouda. De spelers van het team gingen goed om met de harde wind en de regen, maar dat deed de tegenstander ook en nipt wisten de bezoekers de wedstrijd met 2-3 te winnen.

De openingspartij, de dames single, werd gespeeld door Pamela de Haan. Het was een mooie gelijkopgaande strijd tegen de sportieve opponent uit Gouda. De dames waren aan elkaar gewaagd en het verschil was miniem. De Haan maakte echter de beslissende punten en wist haar tegenstandster twee keer te breken. Met de setstanden 6-4, 6-4 werd de eerste partij gewonnen.

Daarna werden de tegelijkertijd de tweede - en de derde partij gespeeld. Dat was de mixed dubbel en de heren enkel partij. Timo de Vos en Wendy de Haan speelden in de mixed dubbelpartij. Het duo ging voortvarend van start, goed serverend en retournerend werden de tegenstanders onder druk gehouden en de games gewonnen. De eerste set ging zeer verdiend met 6-2 naar de Hardinxvelders. Al snel In de tweede set moest een pauze worden ingelast vanwege de harde regen. Deze regenpauze zorgde ook voor de ommekeer in de partij. Na deze regenpauze was het ritme van Timo en Wendy gebroken en was het Goudse koppel sterker. De volgende twee sets werden door Be Quick gewonnen en daarmee werd de stand in de partij in evenwicht gebracht: 1-1.

Lennart Stout was begonnen aan de heren single. Hij speelde sterk, speelde met veel spreiding, maar trof aan de andere kant van het net een speler met goed voetenwerk die alles aanliep en de ballen ook nog eens goed terugbracht. Het werd een spannende pot met wisselende kansen, maar de tennisser van Be Quick maakte net iets minder fouten. Lennart was niet tevreden over zijn spel en was van mening dat hij de partij had kunnen winnen. De setstanden gaven het tegendeel aan: 7-6, 0-6 en 4-6. Daardoor kwam de stand op 1-2.

Vervolgens was het aan de zussen Pamela en Wendy de Haan om LTC de Merwede in de race te houden voor de winst in de wedstrijd. De damesdubbel partij moest daarvoor gewonnen worden. En dat deden de zussen met verve. Ze speelden sterk en zeer gevarieerd, dan weer kort spel en dan weer lang. De dames van Be Quick hadden daar moeite mee en hadden geen passend antwoord en moesten de overwinning aan Pamela en Wendy de Haan laten. Het sterke spel werd uitgedrukt in de setstanden: 6-2, 6-2.

Deze uitslag zorgde dus voor spanning in de slotpartij, de heren dubbel. Degene die de partij zou winnen zou ook de wedstrijd winnen. Timo de Vos en Lennart Stout speelden voor wat ze waard waren en lieten sterke staaltjes tennis zien. Harde grounstrokes, mooie volley's en mooie slagenwisselingen aan het net. De heren van Be Quick deden daar niet voor onder en zo ontspon zich een aantrekkelijke en spannende partij, waarin de dubbels aan elkaar waren gewaagd. De eerste set ging met 2-6 naar de heren uit Gouda. In de tweede set ging het lange tijd gelijk op. Bij de stand van 5-6 voor Be Quick serveerden de Hardinxvelders voor de 6-6, maar helaas werden ze gebroken en werd het 5-7 en daarmee ging de beslissende partij verloren en de winst in de wedstrijd naar het team uit Gouda.

advertentie
advertentie