Fotoshoot Boldermanege door Atelier Loeviera voor SportFonds Parapaard.

Sport

Sportfonds ParaPaard is onderdeel van Fonds Gehandicaptensport en zet zich in voor organisaties en verenigingen die zich bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten.

Op deze wijze wil ParaPaard invulling geven aan de ambitie om aangepast en therapeutisch paardrijden toegankelijk te maken, voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap.

Kunstenares en portretschilder José Loeve, eigenaar van het Giessenburgse Atelier Loeviera, is gespecialiseerd in het ontwerpen en beschilderen van o.a. kunststof beelden, die in de huisstijl van bedrijven en instellingen worden ingezet als promotiecampagne. Ook voor ParaPaard, welk initiatief zij een warm hart toedraagt, heeft Loeviera een campagne ontwikkeld, in de vorm van een levensgroot Kunstpaard, genaamd ‘Karel’, beschilderd in de kleuren van ParaPaard.

Op 3 juni 2014 zal ParaPaard tijdens een lunch-event te Blaricum door Fonds GehandicaptenSport officieel worden gelanceerd. ‘Kunstpaard Karel’ gaat vervolgens mee 'on route' door het hele land op (paarden)evenementen om geld in te zamelen voor Sportfonds ParaPaard.

Om de eerste penseelstreek te vieren, organiseerde Loeviera een fotoshoot op locatie van de Boldermanege te Sliedrecht. Dit is een aangepaste manege voor cliënten met een verstandelijke beperking van de ASVZ ‘de Merwebolder’ te Sliedrecht. In de manege werken speciaal opgeleide instructeurs, dierverzorgers en meer dan 100 vrijwilligers!

Alle aanwezigen, waaronder Marielle Wiegmans, de bestuursvoorzitter van Sportfonds Parapaard, Yvette van Geenen, ruiter in de aangepaste dressuursport, kregen een interessante rondleiding in de manege, waar duidelijk werd, hoe belangrijk het is om dit geweldige initiatief te steunen!

ParaPaard gaf een schriftelijke reactie op de vrolijke en informatieve middag;

‘Als je de lach van al deze mensen ziet die de hele middag om je heen zijn en meer dan gelukkig zijn met alles wat je voor ze doet, dan kan je niet anders dan Sportfonds Parapaard omarmen en iedereen die er zijn steentje aan bijdraagt. Als je dan hoort dat er ruim 100 vrijwilligers werken en al deze mensen dat belangeloos doen, dan praat je toch echt over een hechte samenwerking en kan je niet anders dan diep respect voor deze mensen hebben’.

Geweldig toch, daar wordt je blij van, geeft u ook uw steun? aldus de oproep van José Loeve.

Meer info over parapaard: www.parapaard.nl

Meer info over de promotiecampagne : www.loeviera.nl

Fotograaf: John de Waard

advertentie
advertentie