Solide zege van heren LTC de Merwede

26 mei 2014 om 00:00 Sport

H'VELD-G'DAM - Het eerste herenteam van LTC de Merwede speelde afgelopen zaterdag de zesde competitiewedstrijd tegen 'T Veldje uit Ammerstol. Het werd een zeer spannende wedstrijd. Maar in de vierde partij van de dag werd een beslissende voorsprong genomen, waardoor het verlies in de laatste partij er niet meer toe deed. Met een 3-2 zege stapten de heren voldaan van de baan.

Voldaan van de baan stapte ook Onno Hettema die de eerste single speelde. Hij stond liefst 2 ½ uur op de baan, maar wist uiteindelijk in de derde set de winst te pakken. Hettema won de eerste set met 6-4. In de tweede set ging het gelijk op. Een tie break moest de beslissing brengen. Helaas voor Onno ging die verloren en was een derde set noodzakelijk. Daarin was Onno duidelijk beter dan zijn tegenstander. Met een overtuigende 6-1 werd de derde set gewonnen en de stand in de wedstrijd op 1-0 gebracht.

In de tweede partij ging het aanvankelijk ook makkelijk. Lorenzo Kraag en Erik Collee gingen voortvarend van start en zetten de tegenstanders uit Ammerstol onder druk. Collee en Kraag gaven de opponenten geen kans en wonnen met 6-1. In het begin van de tweede set slaat het noodlot echter toe. Lorenzo Kraag verstapte zich en kon daarna moeilijk lopen en toen kantelde de wedstrijd. De Hardinxvelders haalden niet meer hun niveau uit de eerste set en verliezen de twee volgende sets met 2-6 en 3-6. De stand was weer in evenwicht: 1-1.

De invaller Jaap de Rover werd gevraagd om de tweede singlepartij voor zijn rekening te nemen. Dat deed hij met verve. De technisch vaardige De Rover toverde weer mooie slagen van zijn racket en wist de partij in twee sets te winnen. Telkens was één break genoeg om de set te winnen. Met twee keer 6-4 stapte De Rover als winnaar van de baan.

In de eerste set van de vierde partij zag het er in het begin niet goed uit. In rap tempo verloren Erik Collee en Onno Hettema de openingsset met 1-6. Zij herstelden zich echter knap en hervonden het ritme en gingen steeds beter spelen. Daar hadden de spelers van 'T Veldje onvoldoende antwoord op. De tweede set ging met 6-4 naar Collee en Hettema en de beslissende derde set met 6-3. De overwinning in de wedstrijd was daarmee een feit: 3-1.

Natuurlijk wilden de heren ook de laatste partij winnen, maar Lorenzo Kraag had nog steeds last van zijn blessure opgelopen in de tweede partij. Later bleek dat hij met een gescheurde bilspier had gespeeld. Bewegen is met zo'n blessure erg lastig en komt het spel niet ten goede en samen met Jaap de Rover streed Kraag toch voor de winst. Een sterk staaltje karakter dat net niet werd beloond. De eerste set ging in de tie break verloren en de tweede set met 3-6. Door de zege van 3-2 stijgt het team naar de derde plaats op de ranglijst. En met nog één wedstrijd te gaan moet die positie vastgehouden kunnen worden.