Alleen maar winnaars bij Beterloop Giessenburg

14 juli 2014 om 00:00 Sport

GIESSENBURG - De Beterloop in Giessenburg is een enorm succes geworden, zowel uit sportief als charitatief oogpunt. De loop, vernoemd naar de fysiopraktijk Beter van Jack de Jonge in Giessenburg, werd voor het eerst gehouden.

Vanuit het gezondheidscentrum vertrokken 76 kinderen voor hun kilometerloop. Zij lieten zich sponsoren voor Phoenix, het regionale Roparunteam. Het geld gaat naar de zorg voor mensen met kanker. De deelnemende kinderen ontvingen na afloop gesponsorde drankjes, een banaan én vanzelfsprekend een medaille. De opbrengst van de kidsrun was overweldigend: € 2654.

Maar liefst 160 atleten van 12 jaar en ouder startten daarna vanaf het sfeervolle gezondheidsplein. Zij liepen 5 of 10 kilometer door de polder. Sponsorgelden en inschrijfgeld leverden hier € 2922 op. Het gezamenlijke bedrag dat het RoParunteam ontving was daardoor € 5576. Een geëmotioneerde organisator Petra van Dijk stak haar verbazing en bewondering niet onder stoelen of banken: ,,Wow, dit had ik nooit durven dromen. En wat een prachtig dorp is dit toch. Dertig vrijwilligers hebben zich spontaan ingezet om de loop in goede banen te leiden. Het is zo sfeervol. Mensen zijn zo aardig. De atleten leverden een prima prestatie. Dank aan iedereen!"

Uitslagen

5 km-snelste man Matei Guttenberg (19.53), snelste vrouw: Anneke den Ouden (24.30) 10 km- snelste man: Lucas v.d. Veen (37.50), snelste vrouw: Jolanda den Haan (49.37). Alle uitslagen en tijden zijn op de site te vinden.

Arkel

Op 20 september organiseert een aantal vrijwilligers in Arkel de tweede Beterloop. Wie wil, kan zich nu al opgeven via www.beterloop.nl. De kidsrun wordt via de basisschool georganiseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie