Hardinxveld speelt wisselvallig in de voorbereiding

Sport

In de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen heeft Hardinxveld nog volop te maken met de vakantieperiode waarin spelers komen en gaan. Het oefenvoetbal levert vooral wisselvallige resultaten op en staat nog in het teken van wedstrijdritme opdoen.

Afgelopen zaterdag speelde Hardinxveld een tweetal wedstrijden in het Jan Stam Toernooi bij Wieldrecht. In het eerste duel opende Hardinxveld tegen zaterdagderdeklasser IJFC te slap en werd al vroeg op een 3-0 achterstand gezet. De ploeg van trainer Ferry van Dijk wist de balans nog wel wat terug te vinden en met een fraaie stiftbal onder de lat redde Eelke Kraaijeveld met 3-1 de spreekwoordelijke eer. Hardinxveld speelde in de verliezersronde tegen het Zeeuwse Philippine, dat uitkomt in de zondag derdeklasse. Ook die wedstrijd verliep rommelig met veel spelerswisselingen. Hardinxveld toonde zich wel wat scherper in de afronding. Nadat Samir Amanzada tegen de uitkomende doelman schoot benutte Sjoerd Ooms de rebound. Nog voor de kantwisseling was de assist opnieuw van Samir Amanzada en schoot Dennis van Es bij de tweede paal 2-0 binnen. In het tweede deel leverde het betere veldspel van Hardinxveld geen uitgespeelde kansen meer op en zo eindigden de Sluiswegbewoners op de derde plaats van het toernooi in Dordrecht.

Na de oefenduels wordt een aanvang gemaakt met de wedstrijden om de districtsbeker, waarbij Hardinxveld is ingedeeld in een poule met Sparta'30, sc Amstelwijck en Ameide.

Hardinxveld begint komende zaterdag 23 augustus om 15.00 uur uit tegen Sparta'30, en speelt vervolgens twee thuiswedstrijden. Op dinsdag 26 augustus is dat tegen sc Amstelwijck en op zaterdag 30 augustus om 14.30 uur tegen Ameide, ook aan de Sluisweg.

advertentie
advertentie