Start nieuwe lessen Jiu Jitsu / Weerbaarheid

Sport

Jiu-Jitsu is een Japanse vorm van zelfverdediging die niet je niet alleen door middel van trappen, stroten, worpen, klemmen, enz. helpt om weerbaarder te worden, maar je ook nog eens helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. Een sport die je zelfdiscipline bijbrengt, waardoor je uiteindelijk op school ook beter gaat presteren. Mooi toch?

Hoe leer je iemand om een positieve kijk op dingen te hebben, om gemotiveerd te zijn, om doelen te hebben en te halen en om geconcentreerd te zijn? Dit is zeker geen eenvoudige taak, vooral niet omdat deze zaken niet altijd worden aangeleerd op onze scholen of bij het voetballen. En als deze zaken al op jonge leeftijd worden bijgebracht, hebben ze juist een enorme positieve impact op je verdere leven.

In de jaren dat wij Jiu-Jitsu lesgeven hebben wij menig kind gezien die verlegen en futloos en zonder zelfvertrouwen op de mat verscheen. Sommige van hen hadden moeite met concentratie en zich te focussen. Ze hielden dit vaak maar enkele minuten vol. Anderen hadden last van enig overgewicht of moeite met het aanleren van de oefeningen. Velen van deze kinderen hadden ook in het dagelijkse leven moeite met aanpassen.

Door onze open, maar vooral leuke manier van lesgeven worden de kinderen spelenderwijs bekend gemaakt met de principes van de zwarte band, zoals zelfvertrouwen, zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, sportiviteit en beleefdheid.

Jiu-Jitsu club Tryitout in Hardinxveld start vanaf woensdag 3 september met de nieuwe lessen Jiu-Jitsu. Er zijn verschillende jeugdgroepen op woensdag-en en donderdag middag. Om mee te kunnen doen is een t-shirt en een lange trainingsbroek voldoende. Meer informatie kunt u vinden op www.tryitout.nl of belt u met 06-15048156.

advertentie