Korfbal: Gemakkelijke overwinning voor Vriendenschaar

Sport

H'VELD-G'DAM - Na de offday vorige week heeft Vriendenschaar zaterdag in de uitwedstrijd tegen IJsselvogels revanche genomen op zichzelf. Geconcentreerd spelend werd de tegenstander uit Moordrecht op eigen veld gedeclasseerd. Verdedigend werd de thuisploeg goed vast gezet, waardoor alleen opportune schoten soms doel troffen. Aanvallend creëerde Vriendenschaar veel kansen.

Ondanks het de gehele wedstrijd volgehouden achterverdedigen van IJsselvogels, wist het CABholland-team door goed combinatiespel regelmatig de korf te vinden. Het enige punt van kritiek na de wedstrijd was, dat het aantal gemiste kansen te hoog was geweest, een monsterscore was in deze wedstrijd zeker mogelijk geweest.

Hoewel in de eerste 10 minuten IJssselvogels net als Vriendenschaar ook tweemaal scoorde, waren het in de 20 minuten daarna alleen nog de Hardinxvelders die de korf konden vinden. Met 7 scores op rij (in allerlei variaties) liep Vriendenschaar uit naar 2-9 voordat de ploeg uit Moordrecht wat terug kon doen. De ruststand werd 4 - 10 .

Ook in de tweede helft was de thuisploeg niet bij machte serieus tegenspel te geven. In het eerste aanvalsvak was rebounder Peter Visser heer en meester onder de korf , waardoor Tjeerd Putters en Zita Schröder naar hartenlust konden aanvallen, goed gesteund door de veel werk verzettende Angela Kraaijeveld in de aansteun.

In het andere vak werd veel aanvallend gerouleerd, aanvoerster Wendy Kraaijeveld nam ook mede de rebound voor haar rekening, waardoor Mees v.d.Waal van Dijk, Bert Verspuij en Arjanne Verhoef tot mooie aanvalscombinaties kwamen.

Hoewel IJsselvogels vooralsnog de achterstand wist te beperken doordat de groenhemden onzorgvuldig met de kansen omgingen, gaf halverwege de 2e helft bij de stand van 7-14 Vriendenschaar weer gas. Met 5 fraaie doelpunten op rij, waarbij het mooiste doelpunt van de wedstrijd (de éénhandige doorloopbal van Bert Verspuij, die uit de ruimte werd aangespeeld), werd de voorsprong vergroot naar 7-18.

In de laatste 5 minuten vielen er nog 3 verre schoten van IJsselvogels door de korf, maar was het slotakkoord voor de automatiseringsclub. Met een doorloopbal van Angela Kraaijeveld en een raak schot van Zita Schröder werd de eindstand op 10-20 bepaald.

Vriendenschaar blijft door deze overwinning met 2 punten achterstand goed in het spoor van koplopers Korbatjo en Valto, die elkaar komende zaterdag treffen.

Vriendenschaar speelt dan de laatste veldwedstrijd voor het komende zaalseizoen om 16.00 uur thuis tegen DES.

De doelpunten werden gescoord door: Tjeerd Putters 6 x, Zita Schröders en Mees v.d.Waal van Dijk 4x , Bert Verspuij 3 x , Peter Visscher , Angela Korevaar en Arjanne Verhoef ieder 1 x.

advertentie
advertentie