Eerste winst River Trotters heren 1 een feit

12 oktober 2014 om 00:00 Sport

Na twee kleine nederlagen op rij in de nog steeds wat nieuwe eerste divisie stonden de mannen van Hoek en Blok tegenover Wyba. Een tegenstander waar niet veel meer van bekend was dan de plaats van herkomst en hetzelfde aantal punten op de ranglijst. Niets meer dan een mooie, ronde, maar vervelende 0.

Na een ontspannen warming-up begon de thuisploeg sterk aan de wedstrijd met direct een driepunter van Chris den Boer. Nadat de boekers knap herstellen naar 12-12 drukt Niek van Vliet zijn stempel op de wedstrijd. Met 8 punten op rij is hij degene die de eindstand van dit kwart bepaald op 22-18. In het restant van de eerste helft komen de bezoekers puntje voor puntje terug en is het wederom Chris die met in totaal 4 driepunters in de eerste helft de achterstand weet te beperken tot 38-40 bij rust.

Als er in de rust nog eens wat tactische dingen doorgesproken zijn wordt het derde kwart het kwart van de thuisploeg. De overschakeling naar fullcourt press helpt de tegenstander niet. Keer op keer wordt de open man gevonden en we lopen dan ook uit naar een voorsprong van 10 punten. Als klap op de vuurpijl sluit Sander Baggerman het kwart af met een buzzerbeating driepunter via het bord.

Waar het de vorige wedstrijden nog misging in het vierde kwart leefde er dit keer een overtuiging bij spelers en publiek dat deze wedstrijd voor ons was. Ondanks de vele gemiste kansen stond de verdediging goed genoeg om Wyba geen enkel moment hoop op een overwinning te geven. De wedstrijd wordt professioneel uitgespeeld en met een 76-62 is de eerste overwinning een feit en zijn we van de 0 af.

Niek van Vliet had met 24 punten een belangrijke bijdrage in deze overwinning. Toch was het niet de dag van Niek van Vliet. Aanvoerder Chris den Boer had naast de belangrijke 19 punten nog een mooi aandeel aan deze avond. Hij kwam in de kleedkamer met het te gekke nieuws dat hij vader gaat worden. Namens het hele heren 1 wil ik hierbij Chris en Deborah feliciteren met dit mooie nieuws.

Rest mij nog u van harte welkom te heten bij de eerstvolgende thuiswedstrijd, komende 8 november om half 9. Dan is Lokomotief uit Rijswijk de tegenstander. Wij zien u graag aan de zijlijn.