Schaaknieuws De Giessen en Linge

Sport

Interne competitie

In de zesde ronde pakte Henk Boot de koppositie over van Tim Schakel. Tim was afwezig wat Henk Boot en Jaco Vonk de gelegenheid gaf om hem voorbij te streven.

Henk had een prettige aanvalsstelling tegen Jan de Jong, maar kreeg toch het punt in de schoot geworpen doordat Jan op eenvoudige wijze een stuk in de aanbieding deed.

Jaco profiteerde maar half, hij kwam niet verder dan remise tegen Eddy Korevaar. De partij verliep rustig waarbij Jaco wat meer aanvalsplannen in beraad had dan Eddy. In de analyse bleek dat als Jaco ergens een doorbraak zou forceren dit Eddy weer de gelegenheid zou geven om met giftige tegenacties te komen. De remise was derhalve een logisch resultaat.

Hans Karelse stoomde op naar de vierde plaats, een bekende stek voor hem. Hij versloeg Jan Post.

Arjan Uittenbogaard mag zich ook nog tot de subtop rekenen. Hij speelde sterk tegen Bert van Geldere en met een score van 75% doet hij het goed tot nu toe.

Gijs Bos ontvangt zijn medespelers thuis, omdat hij niet zelfstandig naar de club kan komen. Het lijkt zijn score goed te doen, Gijs bivakkeert rond de 20e plaats. Deze keer moest hij wel de eer laten aan Bert den Boer die daarmee de top 10 binnenwandelde.

Rob van Driel presenteerde de verrassing van de avond. Hij speelde sterk tegen zijn gerenommeerde tegenstander Arjo van Houwelingen en liet zijn prooi niet meer los.

Mark Couwenberg laat iedere week zien dat niet met hem valt te sollen. Deze keer had hij bijna Henk van der Hoek te pakken. Henk was echter ook niet voor een gat te vangen en wist de partij in remise te laten eindigen.

1 Eddy Korevaar - Jaco Vonk ½-½

2 Henk Boot - Jan de Jong 1-0

3 Jan Post - Hans Karelse 0-1

4 Arjan Uittenbogaard - Bert van Geldere 1-0

5 Bram Capelle - Lemmy Schakel 0-1

6 Ernst Delwel - Jaap Cornet 1-0

7 Jan-Piet v/d Dool - Kees Bons 1-0

8 Marcel van Wingerden - Chris Tromp 0-1

9 Mark Couwenberg - Henk van der Hoek ½-½

10 André van Wingerden - Albert de Jong 1-0

11 Rob van Driel - Arjo van Houwelingen 1-0

12 Bert van Hees - Henk van Houwelingen 1-0

13 Cees Visser - Piet Breddels 1-0

14 Bert den Boer - Gijs Bos 1-0

Volgende week komt de Amerikaanse grootmeester Yasser Seirawan op bezoek om in het kader van het 50-jarig jubileum van SC De Giessen en Linge een kloksimultaan te geven.

Meer informatie is te vinden op de website www.giessenlinge.nl

advertentie
advertentie