Nieuwe koploper bij Schaakclub de Giessen en Linge

Sport

GIESSENBURG - In de interne competitie van Schaakclub de Giessen en Linge pakte Henk Boot in de zesde ronde de koppositie over van Tim Schakel. Schakel was afwezig, wat Henk Boot en Jaco Vonk de gelegenheid gaf om hem voorbij te streven. Boot had een prettige aanvalsstelling tegen Jan de Jong, maar kreeg toch het punt in de schoot geworpen doordat De Jong op eenvoudige wijze een stuk in de aanbieding deed. Vonk profiteerde maar half, hij kwam niet verder dan remise tegen Eddy Korevaar. De partij verliep rustig waarbij Vonk wat meer aanvalsplannen in beraad had dan Korevaar. In de analyse bleek dat als Vonk ergens een doorbraak zou forceren, dit Korevaar weer de gelegenheid zou geven om met giftige tegenacties te komen. De remise was derhalve een logisch resultaat.

Hans Karelse stoomde op naar de vierde plaats, een bekende stek voor hem. Hij versloeg Jan Post. Arjan Uittenbogaard mag zich ook nog tot de subtop rekenen. Hij speelde sterk tegen Bert van Geldere en met een score van 75% doet hij het goed tot nu toe. Gijs Bos ontvangt zijn medespelers thuis, omdat hij niet zelfstandig naar de club kan komen. Het lijkt zijn score goed te doen, Bos bivakkeert rond de twintigste plaats. Deze keer moest hij wel de eer laten aan Bert den Boer, die daarmee de top tien binnenwandelde.

Rob van Driel presenteerde de verrassing van de avond. Hij speelde sterk tegen zijn gerenommeerde tegenstander Arjo van Houwelingen en liet zijn prooi niet meer los. Mark Couwenberg laat iedere week zien dat niet met hem valt te sollen. Deze keer had hij bijna Henk van der Hoek te pakken. Van der Hoek was echter ook niet voor een gat te vangen en wist de partij in remise te laten eindigen.

Volgende week komt de Amerikaanse grootmeester Yasser Seirawan op bezoek om in het kader van het vijftigjarig jubileum van SC De Giessen en Linge een kloksimultaan te geven. Meer informatie is te vinden op de website www.giessenlinge.nl

advertentie
advertentie