River Trotters winnen spannende wedstrijd

20 oktober 2014 om 00:00 Sport

H'VELD-G'DAM - Het vrouwenteam van River Trotters speelde tegen Squirrels. Dit team stond bovenaan, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden voor de Hoek en Blok-dames.

River Trotters begon gelijk goed aan de wedstrijd. Er werd fel gestart en in tegenstelling tot de vorige wedstrijden werden de meeste vrije kansen netjes afgemaakt en na het eerste kwart stond er een voorsprong van 17-6 op het scorebord. In het tweede kwart kwam de tegenstander iets beter in hun spel en gingen de scores aardig gelijk op. De Hoek en Blok dames bleven echter knokken voor elke bal en behielden zo de voorsprong en gingen met een tussenstand van 34-20 de rust in.

Hoe goed de River Trotters Dames de eerste helft begonnen, zo matig begon het de tweede helft. Dit was ook de verdienste van de dames van Squirrels; de schoten vielen en hun lange center was bijna niet te stoppen onder het bord. De wedstrijd werd ook steeds harder, waardoor er veel fouten gemaakt werden en de vrijeworplijn regelmatig gevonden werd. De stand na het derde kwart was nog maar 44-42 en het was zaak dat het vierde kwart een stuk beter gespeeld moest gaan worden.

Dit lukte deels, maar ook de tegenstander rook dat er wat te halen viel. De scores vielen over en weer en de sfeer werd steeds grimmiger. De Hoek en Blok-dames bleven vechten voor elke bal. Met nog één minuut te spelen was de achterstand twee punten en moest er sowieso nog gescoord worden om er tenminste een verlenging uit te slepen. Tot grote opluchting gebeurde dit ook en kon iedereen even adem halen.

Na een peptalk van coach Marcus Lock werd er vol goede moed begonnen aan de verlenging. Zaak was om geen domme fouten te maken en het rustig uit te spelen als de voorsprong op het bord stond. Die voorsprong kwam er doordat het merendeel van de vrije worpen erin ging en de dames van Squirrels er maar één maakten. De laatste minuut werd rustig uitgespeeld en werd er alsnog een zwaar bevochten overwinning behaald: eindstand 55-53.