Heren OKK'70 pakken punt van koploper!

24 oktober 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen vrijdag 17 oktober stond de wedstrijd tegen het altijd lastige VC Krimpen op het programma welke op dit moment de koploper is van de promotieklasse.

Na een matige training op de woensdag ervoor was de esveco-formatie erop gebrand om punten tegen de koploper te pakken in de eigen sporthal de Wielewaal. Na een lekker bak koffie van Robin de ballendraaier kon de wedstrijd van start gaan.

Na een valse start in de eerste set (1-8 achter) werd er eindelijk wat beter gespeeld door de mannen van OKK'70. De pass werd onder controle gebracht en de aanval kon eindelijk weer de punten binnen slaan. Echter werd de achterstand niet meer ingelopen waardoor de eerste set naar de bezoekers ging met 20-25.

Uiteindelijk werd het er in de 2de set niet beter op. De mannen van VC Krimpen hadden geen enkele moeite om de punten te maken. Zei het serverend of aanvallend alles viel voor hen aan de goede kant. Hierdoor werd de set praktisch cadeau gedaan door de Esveco-formatie met 13-25.

Daar er toch potentie in zat om minimaal een set te pakken werd er scherper begonnen. Ondanks dat er in het begin nog een kleine achterstand op het scorebord stond werd er aan het einde van set geknokt voor elk punt. Diverse setpoints waren binnen handbereik om de set binnen te slepen. Echter moest deze set ook aan de gasten gelaten worden met 31-33!

Doordat de 3de set goed werd gespeeld werd dit keer deze lijn doorgetrokken in de 4de set. Met degelijk spel en weinig onnodige fouten werd deze set alsnog binnen gehaald met 28-26.

Al met al een set gepakt tegen de koploper. Wat uiteraard weer perspectief biedt voor de volgende wedstrijd. De groei in het spel zit er weer in en iedereen begint zijn draai te vinden.

Aanstaande zaterdag 25 oktober wordt er gespeeld tegen Podarwic om 14:00 uur te Aalst. Eens kijken of we hier de nodige punten kunnen verzamelen tegen de rode lantaarndrager.