Winst voor River Trotters

Sport

H'VELD-G'DAM - Het eerste damesteam van River Trotters heeft zaterdag 24 oktober met 19-48 gewonnen van Dames 2 van Klipper Stars uit Nieuw-Lekkerland.

De Hardinxveldse dames waren dit keer met 9 speelsters, centrumspeelsters Angela de Bruin en Marjan Bongers ontbraken. Het beloofde een gelijkwaardige strijd te worden met name door het grote aantal jonge (en dus snelle) speelsters in het damesteam uit Nieuw-Lekkerland.

In de eerste periode bleek meteen dat de River Trotters dames toch te sterk waren voor de Klipper Stars. Ondanks de zone-verdediging van Klipper Stars vonden de Hardinxveldse dames gemakkelijk de weg naar het bord, doordat er veel ruimte ontstond in het midden. De ruststand was 9-24.

Het doel van de dames was - na de slechte ervaring van de vorige wedstrijd - om deze voorsprong in de tweede helft te behouden en liever nog uit te bouwen. In het begin van de derde periode hadden de dames moeite om door de zone heen te breken. Na een time-out van de coach lukte het om dit om te keren en konden ook beide periodes van de tweede helft winnend worden afgesloten. Een gemakkelijke overwinning in Nieuw-Lekkerland dus met als eindstand 19-48.

advertentie