Voorloting Proxsys Champions Cup

Sport

GORINCHEM - De voorloting voor de komende editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup heeft afgelopen woensdag plaatsgevonden. .

Zoals bekend zijn de zes teams, die vorig jaar als laatste in hun poule eindigden automatisch één jaar van deelname uitgesloten en zullen volgend jaar, bij inschrijving uiteraard, moeten voorloten. Deze clubs zijn: Almkerk, HSSC'61, Lekvogels, Vuren, Asperen en Schelluinen.

De tien clubs, die vorig jaar niet deelnamen moesten nu dus voorloten voor de zes vacante plaatsen. Ameide, Haaften, Peursum en Streefkerk werden uitgeloot en moeten dit jaar dus verstek laten gaan.

Ingeloot werden: Arkel, ASH, GDC, Noordeloos, SVS'65 en VVAC, zodat deze dus wel van de partij zullen zijn tijdens komend toernooi.

Bij de D-pupillen moest er ook geloot worden, daar er 30 inschrijvingen waren voor de 28 beschikbare plaatsen. Acht teams, die vorig jaar op de twee onderste plaatsen eindigden in hun groep moesten loten voor zes tickets.

De gelukkigen waren: Ameide, ASH, Lekvogels, Noordeloos, Streefkerk en Woudrichem en deze zullen dus aanwezig zijn op het Leon Pellikaan jeugdtoernooi.

Helaas werden Haaften en Schelluinen uitgeloot en kunnen dit jaar dus niet mee doen. Schrale troost voor hen is, dat zij voor volgend jaar wel verzekerd zijn van deelname.

Bij de B-jeugd hoefde niet geloot te worden, daar er precies 28 aanmeldingen waren.

De organisatie vindt het heel jammer, dat een aantal teams dus teleurgesteld moesten worden, maar er zijn helaas geen mogelijkheden het toernooi uit te breiden, daar men gebonden is aan een strak speelschema, dat binnen een bepaalde periode moet worden afgewerkt er simpel weg geen tijd is voor uitbreiding.

De loting betreffende de groepsindeling zal zijn op vrijdag 14 november a.s. om 20.00 uur in sportcafé Dukes.nu in sporthal de Oosterbliek.

advertentie