Afbeelding
Janus Visser/BDU

Ontknoping Grote Rivieren Loopcircuit tijdens Typhoon-loop

31 oktober 2014 om 00:00 Sport

GORINCHEM - De Typhoon-loop in Gorinchem is zaterdag 8 november de slotloop in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2014. Na de tien kilometer met start en finish op de atletiekbaan worden de eindklassementen opgemaakt van het tiende seizoen van het circuit. Bij de mannen is Peter-Jan Hardenbol niet te verstoten van de eerste plaats, maar bij de vrouwen is de strijd om de overall zege nog volledig open.

Vanessa Hartman leidt het damesklassement na zeven wedstrijden, maar Anne Zijderveld kan haar titel verdedigen. Zij zal ervoor moeten winnen en hopen dat Hartman niet te dicht in het spoor blijft. Maar ook Agnes Schipper is kanshebster, mits ze aan de start verschijnt. Want zij neemt met ieder 'redelijk' resultaat alsnog de eerste plaats over in het eindklassement. Zulke scenario's liggen niet voor de hand bij de mannen. Peter-Jan Hardenbol heeft de eindwinst op zak en zal tijdens de zesentwintigste editie van de Typhoon-loop ongetwijfeld de kroon op het werk willen zetten.

Het 10-jarig bestaan van het Grote Rivieren Loopcircuit wordt een laatste maal gevierd rondom de Typhoon-loop. Iedereen die aan vijf van de acht lopen heeft meegedaan in 2014 krijgt een gratis jubileumshirt. Wie dat nog niet heeft, krijgt het in Gorinchem uitgereikt. Andere belangstellenden kunnen het jubileumshirt bestellen via www.avtyphoon.nl/loopcircuit. Als uitsmijter wordt onder alle deelnemers aan de Typhoon-loop, die ook aan vijf wedstrijden uit het circuit hebben deelgenomen dit jaar, een stedentrip voor twee personen verloot. Deze prijs is mede mogelijk gemaakt door Regio Reisburo.

Het is nog tot en met 4 november mogelijk om te voorinschrijven voor de Typhoon-loop, met wedstrijdloop over 10 kilometer (aanvang 14.00 uur), prestatieloop over 5 kilometer (aanvang 13.00 uur) en jeugdlopen over 1 kilometer (aanvang 12.30 uur) en 2,5 kilometer (aanvang 12.40 uur). Voorinschrijven via www.inschrijven.nl. Info: www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie