Vriendenschaar stelt teleur

27 mei 2018 om 17:06 Sport/sport

H'VELD-G'DAM In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Meervogels moest Vriendenschaar winnen om de strijd om de gevaarlijke 7e plaats op de ranglijst open te houden. Want bij eigen winst en verlies van concurrent Amicitia ( dat HKC op bezoek kreeg), kon Vriendenschaar nog op gelijke hoogte komen met de ploeg uit Vriezenveen.

Echter het CABholland-team kreeg behoudens de eerste 10 minuten (een 3-0 voorsprong) geen vat op het gedegen spel van de gasten uit Zoetermeer en misten zelf te veel kansen om er een spannende wedstrijd van te maken. Nadat Meervogels binnen 5 minuten de stand had omgezet naar 3-4 , kwam Vriendenschaar nog éénmaal gelijk maar zag daarna hun tegenstander de wedstrijd in handen nemen. Meervogels nam binnen enkele minuten een voorsprong van 3 punten en die zou tot de rust gehandhaafd blijven. Ruststand 8-11.

Ook in de 2e helft was Vriendenschaar onmachtig en kwam het geen moment in de wedstrijd. Een te laag tempo en een slecht schotpercentage was er de oorzaak van dat met slechts 1 doelpunt in 20 minuten de achterstand was opgelopen naar 9-17. Trainer Patrick Bezemer probeerde nog met diverse wissels wat te forceren, maar ook dat had gen resultaat. Pas in de slotfase toen de wedstrijd al beslist was, wisten de groenhemden de korf nog een aantal keren te vinden, waardoor de eindstand 14-20 werd.

Omdat Amicitia wist te winnen van HKC zal Vriendenschaar nu definitief op de 7e plaats eindigen en dat betekent een degradatiewedstrijd tegen de nr. 7 van overgangsklasse A. Volgende week zal beslist worden tegen welke club die wedstrijd op 9 juni gespeeld wordt.

Komende zaterdag speelt Vriendenschaar om 15.30 uur de laatste competitiewedstrijd in Leusden tegen Antilopen.

De doelpunten werden gescoord door: Bert Verspuij 4 x , Christian Brouwer en Jorrit Muilwijk 3 x , Nolan den Boer 2 x , Arjane Verhoef en Simone Ritmeester 1 x.