Volle tribunes bij de basketball
Volle tribunes bij de basketball J.W. van Genderen

Heren Trotters overklassen Barendrecht in spannende thuiswedstrijd

Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag was het ook de beurt aan de Heren om de op papier sterke tegenstander CBV Binnenland te verslaan. Met bekende routiniers maakt het een veelzijdige ervaren tegenstander. Coach Dusan Bozic komt over van Virtus, hij zet op zijn eigengereide wijze de lijnen uit. River Trotters over een bijna complete selectie waarbij iedereen aanwezig was. Gillian Boldewijn is nagenoeg hersteld van een vervelende knieblessure, alleen Olvainey Mercera,kampt nog met de revalidatie van zijn gebroken enkel, waarvan komende week operatief een aantal stalen pinnen worden verwijderd. Wij wensen hem veel sterkte met dit herstel en verwachten hem spoedig weer terug! 

De tribunes liepen wederom vol in sporthal de Wielewaal, er hing een gezonde spanning boven deze wedstrijd. Met de juiste effort win je dit soort wedstrijden. En die effort was er zeker! Start opstelling Hoek & Blok Heren 1 betrof Arco, Fabio, Chris, Niek en Leron. 

Met 7 gretige spelers op de bank was de interne motivatie ook hoog, iedereen wil tegen dit soort tegenstanders zijn steentje bij dragen. De thuisploeg begon erg sterk, wist dit ook tot halverwege het eerste kwart goed vol te houden en nam een verdiende 13-4 voorsprong. 

Toch voelde je dat Binnenland met al hun ervaring een moment zou pakken om zich terug te vechten, dit lukte ook en zo liep de spanning op. Tot aan de rust moesten de Barendrechters vechten om bij te blijven, bij 36 - 32 konden de heren op adem komen. Althans, conditioneel gezien was er bij Hardinxvelders nog geen vuiltje aan lucht, alleen lieten de schoonheidsfoutjes het toe om tot deze tussenstand te komen. 

Langzaam maar zeker werd vanaf het derde kwart duidelijk wie de betere ploeg was, ook vanaf de bank waarvan iedereen op het scorebord kwam. Maar zeker verdedigend stonden de Hoek & Blokkers als een huis. Het scorebeeld liep bij de gasten terug, de foutenlast schoot omhoog net als de frustratie bij de routiniers. Zelfs de 1-2-1 zone press over het hele veld deed niet afschrikken, River Trotters tourde met gepaste trots richting de overwinning, 70 - 57 en de welverdiende versnaperingen in de Foyer. 

Komende 16 Oktober is de eerste bekerronde wedstrijd in de Wielewaal om 15:30uur tegen promotiedivisieteam Harlemlakers. 

De week erop vervolgen de Heren de competitie tegen Baros uit Rotterdam thuis. Ook een middagwedstrijd om 15:00uur.  

Kom jij je zaterdagen weer vullen met het basketbal spektakel?  Graag tot ziens weer !

advertentie
advertentie