Dames 1 kampioen na spannende wedstrijd in Diemen
Dames 1 kampioen na spannende wedstrijd in Diemen Kees Huisman

River Trotters Dames 1 kampioen!

23 mei 2022 om 21:53 Sport Deel je nieuws

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er vele scenario’s voorbijgekomen, wanneer zijn we kampioen…winnen/verliezen, wat gaan de andere tegenstanders in de competitie doen. Het was een spannende zaterdag, met op het programma de uitwedstrijd tegen Blue Stars.

Na een uurtje rijden kwamen we in een splinternieuwe sporthal aan in Diemen. Op de afwezige Esmey en de geblesseerde Marion en Samantha na was iedereen aanwezig, klaar om te knallen.

Al gauw blijkt dat de zenuwen aanwezig zijn in het 1e kwart.  Een trage omschakeling en veel rommelig aanvalspel leidt tot een flinke achterstand, 20-5 is de stand na het 1e kwart.

In het 2e kwart moeten we dus aan de bak, wordt de verdediging scherper en door een paar mooie schoten komen we weer wat dichterbij. We lijken onze felheid weer terug te krijgen en blijven strijden voor ieder puntje, dit leidt tot een achterstand van twee punten met rust.

In het 3e kwart is het wat ongezellig op het veld. Iedereen blijkt een tikkeltje te fanatiek, zowel op de tribune als op het veld. Nadat alles weer een beetje rustig is geworden beginnen we pas echt te basketballen en kunnen we een voorsprong opbouwen van 7 puntjes.

Begin 4e kwart krijgen we te horen dat Waldric (onze concurrent voor het kampioenschap) verloren heeft waardoor we, wanneer wij winnen, kampioen zijn! Onze voorsprong is ondertussen wat kleiner geworden en het bleef uiteindelijk spannend tot de laatste seconde. Uiteindelijk winnen we met 2 punten verschil; Eindstand 66-68.

Blijven knokken, hard werken en vertrouwen in elkaar heeft De Hoek en Blok dames uiteindelijk de winst doen behalen met als beloning het kampioenschap. Knappe prestatie na een moeilijk seizoen met veel blessures. Positiviteit naar elkaar en bemoedigende woorden van de coaches bleken ons  keer op keer te helpen naar mooie (nipte) overwinningen.  Het feestje werd gevierd in de kleedkamer!