Afbeelding
Waterschap Rivierenland

Afbeeldingen aangebracht op (brom)fietspas op de Kanaaldijk Noord; gun elkaar de ruimte

7 oktober 2022 om 13:58 Verkeer en vervoer

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op maandag 3 oktober hebben wethouder Arjan Meerkerk en heemraad Goos den Hartog afbeeldingen aangebracht op het (brom)fietspad tussen Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem. Doel is om de de verschillende gebruikers van het (brom)fietspad te helpen om meer rekening te houden met elkaar.

De drukte op (brom)fietspaden neemt toe. Steeds meer mensen maken gebruik van verschillende vervoerwijzen op het (brom)fietspad: van scooter tot stadsfiets en van elektrische fiets tot speed pedelec. De snelheden verschillen hierbij onderling van circa 10 tot 45 km/h.

Vooral op een smal (brom)fietspad zoals tussen Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem over de Kanaaldijk Noord langs het Kanaal van Steenenhoek en de A15 zijn er situaties waarbij het tussen weggebruikers vaak net goed gaat. En soms niet. Het is belangrijk om elkaar de ruimte te gunnen en goed met elkaar overweg te kunnen.

Daarom hebben het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland, waterschap Rivierenland, gemeente Hardinxveld-Giessendam en ANDC als uitvoerende partij bedacht om op het fietspad afbeeldingen te plaatsen om de gebruikers te helpen met elkaar rekening te houden. Voor de herfstvakantie zullen gebruikers worden gevraagd wat zij van de actie vinden en of het volgens hen bijdraagt aan de verkeersveiligheid.

Dit initiatief past goed binnen de samenwerking tussen het ROV Zuid-Holland en de regio’s Drechtsteden en Alblasserwaard en hun doelstelling om kennis te delen over verkeersveiligheid. De actie maakt deel uit van de provinciale en regionale missie: Maak een punt van nul verkeersslachtoffers. Info: www.maakeenpuntvannul.nl.

Afbeelding
advertentie
advertentie