Hardinxveld-HSSC’61
Hardinxveld-HSSC’61 Richard van Hoek

Hardinxveld lijdt opnieuw gevoelige nederlaag in thuiswedstrijd

28 november 2022 om 09:11 Voetbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Hardinxveld heeft in de thuiswedstrijd tegen HSSC’61 opnieuw een gevoelige nederlaag geleden. Na vier verliespartijen was de hoop gevestigd op een ommekeer tegen de nummer voorlaatst in de competitie. Ondanks een enorm veldoverwicht toonde Hardinxveld zich allerminst effectief. De teleurstelling voor de ploeg van trainer Theo de Boon was compleet toen kort voor het einde de gasten uit de counter met de 0-1 zelfs de winst wegkaapten. Door de bezanding van het hoofdveld werd voor het duel aan de Sluisweg uitgeweken naar het kunstgrasveld. 

Hardinxveld zette vanaf begin druk op de bezoekers. Met een kopbal van Robin Bezemer in het doelgebied en een schot van Lex de Gier net naast het doel was Hardinxveld direct gevaarlijk. Met een aanval waaruit de bal drie keer voor het doel geblokt werd lukte het ook niet om de score te openen. Hardinxveld drong ver op maar de eindpasses kwamen niet aan en lukte dat wel, dan faalde het in de afwerking op het doel. Ook de bezoekers kwamen er niet aan te pas en zo bleef het doelpuntloos tot aan de pauze. 

In het begin van de tweede helft liet Hardinxveld een open kans liggen toen uit een voorzet van Lex de Gier vrij voor het doel Robin Peursem de bal niet wist te raken. Een schot uit de eerste noemenswaardige uitval van de gasten pareerde Hardinxvelddoelman Marc Koning. Toen Collin de Kok de verdedigingslinie van HSSC doorbrak viel zijn stiftbal op het doel in het zijnet. Hardinxveld probeerde een opening te forceren tegen het grote aantal spelers waarmee HSSC de verdediging dichtspijkerde. Op een gevaarlijke schietpoging van Robin Peursem redde de doelman van de gasten knap. Voor het slot wisselde Hardinxveld de aanvallers Robin Peursem en Owen Muller voor Aldo Tagliasacchi en Jack van der Meijden. Hardinxveld bleef ver vooruit spelen, maar liep kort voor het einde in de val van een razendsnel uitgevoerde counter. Na balverlies wisten de gasten uit te breken en rondde de snelle HSSC aanvaller dat af met een diagonaal schot in de verre hoek. De 0-1 voelde als een mokerslag voor Hardinxveld, dat zo de vijfde nederlaag op rij incasseerde. Daarmee is de ploeg na de eerste vier winstpartijen in de competitie inmiddels afgezakt naar de middenmoot. 

Zaterdag 3 december staat voor Hardinxveld het bezoek aan de nieuwe nummer voorlaatst sc Everstein op het programma.

Johan Woltman (11) aan de midddenlijn, met Robin de Boon (3) en Pieter Kroon (16)
advertentie
advertentie