Bestemmingsplannen nu ook digitaal

22 september 2010 om 00:00 Voorpagina

H’VELD-G’DAM - De gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft vanaf donderdag de eerste bestemmingsplannen digitaal beschikbaar zoals de Wet ruimtelijke ordening dat vereist. Een van die plannen is het bestemmingsplan Gemeentewerf. Om de realisatie van de werf aan de Schrank mogelijk te maken is een planologische wijziging nodig in de vorm van een bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl. Inwoners kunnen daar bijvoorbeeld zoeken op locatie of planid-nummer. Tijdens de bestemmingsplanprocedure wordt per fase een uniek nummer toegekend aan het bestemmingsplan. Dit nummer is de toegang tot het bestemmingsplan op ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan Gemeentewerf is te raadplegen via het planid-nummer: NL.IMRO.0523.BPGEMWERF_DO01

Het laatste nieuws over ruimtelijke plannen staat op de gemeentepagina in Het Kompas. Daar worden ook de planid-nummers bekend gemaakt. Naast de digitale plannen blijft het mogelijk om de plannen op papier in te zien. Wel is het zo dat het digitale plan het originele plan is. Dit wil zeggen dat wanneer verschil bestaat tussen het analoge plan en het digitale plan het digitale plan geldt.

Voortaan moeten alle ruimtelijke plannen digitaal vindbaar en raadpleegbaar zijn voor de burger via de landelijke voorziening ruimtelijkeplannen.nl. Deze verplichting is onderdeel van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening.

advertentie
advertentie