Leraar verdacht van zedenmisdrijf

6 oktober 2010 om 00:00 Voorpagina

Voor zover nu bekend zijn er twee slachtoffers; een 12-jarige en een 13-jarige jongen van deze school. De ouders hebben aangifte gedaan bij de politie, die een strafrechterlijk onderzoek heeft ingesteld.

H’VELD-G’DAM – Een 25-jarige leerkracht van de Koningin Wilhelminaschool aan de Jupiterstraat in Hardinxveld-Giessendam is maandag door de politie aangehouden en meegenomen voor verhoor. De man wordt verdacht van onzedelijke handelingen bij jongens van de school in 2009 en 2010.

Alle ouders van de 440 schoolkinderen hebben deze week een brief van de schoolleiding ontvangen met de mededeling dat de docent vorige week op non-actief is gesteld en de uitnodiging voor een vertrouwelijke informatiebijeenkomst, gisteravond in het Hervormd Centrum. De schoolleiding informeerde de ouders daar over de kwestie en er konden vragen worden gesteld.

Burgemeester Maria Wiebosch-Steeman was aanwezig om zorgen te delen en er te zijn voor de inwoners van haar gemeente. ,,We vinden het belangrijk dat de mensen van de school en de ouders hier in alle rust met elkaar over kunnen spreken”, aldus de burgemeester. ,,Als we als gemeente iets kunnen doen, staan we voor de mensen en de school klaar.”

Het schoolteam is maandag geïnformeerd over de kwestie. De collega’s van de verdachte hebben geschokt gereageerd. De leerkracht uit Hendrik-Ido-Ambacht is geen bekende van de politie. Hij heeft zes jaar bij de Koningin Wilhelminaschool voor de klas gestaan en stond alom bekend als een gewaardeerd collega. ,,We hebben in die zes jaar nooit iets gemerkt”, reageert directeur Thijs Meerkerk. ,,Het is allemaal heel ingrijpend.”

De ouders van de slachtoffers hebben in september bij de school hun verdenkingen geuit. Het bestuur van de vereniging ‘Een school met de Bijbel’ is vanaf dat moment op de hoogte gehouden. Voorzitter J. Nederveen wilde bij het ter perse gaan van deze editie echter nog niet reageren op de kwestie.

Woordvoerster Nicolette Bovenhorst van de politie Zuid-Holland-Zuid kan nog niet aangeven wat er precies met de jongens is gebeurd of dat er nog meer slachtoffers zijn. ,,De verdachte wordt deze week verhoord”, aldus Bovenhorst. De onzedelijke handelingen hebben bij school plaatsgevonden in 2009 en 2010.

advertentie
advertentie