Regenboogschool sceptisch

2 februari 2011 om 00:00 Voorpagina

Het collegebesluit geeft de opdracht om zowel nieuwbouw van de school als het gymnastieklokaal verder uit te werken tot haalbare varianten. Wethouder Eelke Kraaijeveld is aangewezen als ‘Projectwethouder voorzieningen Boven-Hardinxveld’. Hij is blij met de plannen voor Boven-Hardinxveld: ,,De nieuwbouw van school en gymnastieklokaal biedt perspectief om in Boven-Hardinxveld voor de toekomst een goed voorzieningenniveau te behouden.“ De mogelijke locaties van beide gebouwen worden de komende periode verder bekeken en bevinden zich in de nabije omgeving van het huidige gymnastieklokaal in Boven-Hardinxveld. Kraaijeveld licht toe: ,,We pakken dit stapsgewijs en concreet aan en beginnen met de school en gymnastieklokaal. Dit geeft meer duidelijkheid en minder kans op teleurstelling, hoewel we steeds moeten bekijken wat financieel haalbaar is.”

‘Uitspraak over nieuwbouw is te vaag’ H’VELD-G’DAM - Het college van B&W heeft groen licht gegeven voor de ontwikkeling van nieuwbouw voor de Regenboogschool en een gymnastieklokaal. Het college stapt dit jaar met een plan naar de gemeenteraad. Het bestuur van de Regenboogschool vindt het voorstel ‘te vaag’.

Het bouwen van een nieuwe school is per saldo voordeliger en op lange termijn duurzamer dan het verbouwen van de huidige school, stelt het college. ,,Onderzoek heeft aangetoond dat de investeringskosten voor verbouw op korte termijn lager uitvallen, maar dat op termijn opnieuw een forse investering nodig is. Bovendien kan nieuwbouw dichter aansluiten bij huidige eisen die onderwijs stelt.” Om de nieuwbouw financieel mogelijk te maken, wil het college woningbouw op de vrijkomende locatie realiseren.

De wethouder wil tijdens De Ontmoeting van 17 maart met een presentatie een tipje van de sluier oplichten. In de tussentijd wordt gewerkt om het uiteindelijke projectplan in het tweede kwartaal van 2011 gereed te hebben. De gemeenteraad en overige belangstellenden worden op dat moment in De Ontmoeting verder geïnformeerd. Voorlopig ziet het er naar uit dat door gefaseerde bouw het gymnastieklokaal eind 2013 kan worden opgeleverd en de school in de eerste helft van 2015.

De Regenboogschool reageert bij monde van bestuurslid Martin Damen sceptisch op de plannen en het genoemde tijdspad. ,,Dit vage voorstel geeft het college de mogelijkheid om de nieuwbouw te annuleren als het gemeentebestuur dat zou willen. Wij wachten al meer dan tien jaar op een nieuw gebouw. Het huidige onderkomen is niet meer van deze tijd. Het ziet er naar uit dat het nog jaren gaat duren voordat we - eventueel - een nieuw gebouw hebben en dat is jammer.”

advertentie
advertentie