Enquête over ‘gevoel veiligheid’

6 april 2011 om 00:00 Voorpagina

De verkeersveiligheid op het kruispunt Weideveld/Weegpad is eind vorig jaar namelijk drastisch aangepakt. Struiken zijn vervangen door gras, een parkeerplaats is komen te vervallen, matrixborden zijn geplaatst en het gele licht van de lantaarns is vervangen door wit licht. Inmiddels zijn deze maatregelen al weer bijna een jaar van kracht en vond de gemeente het tijd worden voor een evaluatie. De gemeente komt zo tegemoet aan de wens van omwonenden.

25 reacties over Weideveld/Weegpad H’VELD-G’DAM - ,,Verkeerstechnisch is er niet veel meer te doen aan het kruispunt Weideveld/Weegpad, maar aan het veiligheidsgevoel kunnen we misschien nog wel werken.’’ Aan het woord is Chantal Richter, woordvoerster van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. De gemeente roept gebruikers van het kruispunt op om deel te nemen aan een online enquête over het kruispunt.

Door Mirjam de Swart

De enquête staat inmiddels een week online op de website van de gemeente en is volgens de zegsvrouw van de gemeente een succes. ,,Er wordt goed op gereageerd. Er zijn inmiddels al zeker 25 formulieren ingevuld. Over de uitslag valt nog niks te zeggen. Die hopen we eind mei te kunnen presenteren’’, legt zij uit.

De oversteekplaats is al enkele jaren onderwerp van discussie. Nadat in 2008 in korte tijd een aantal aanrijdingen plaatsvonden werd een middeneiland geplaatst. Richter: ,,Begin 2009 kwam tijdens een overleg met gebruikers van de oversteekplaats naar voren dat het beter kon. Uiteindelijk werd begin 2010 het kruispunt aangepakt. Het zicht is sterk verbeterd en er is een hogere attentiewaarde voor fietsers.

Wij willen graag in gesprek blijven met de gebruikers van het kruispunt. We willen weten of de maatregelen hebben geholpen. Hierbij willen we niet alleen afgaan op de feiten. Het gevoel van de gebruikers speelt ook een belangrijke rol in deze kwestie.”

Naast de enquête wordt er eind mei ook een informatiebijeenkomst verzorgd voor kinderen en ouders van de Rehobothschool. ,,We willen met hen in gesprek gaan. Hoe ervaren zij het Weideveld/Weegpad? Die vraag zal vooral centraal staan tijdens deze bijeenkomst’’, vervolgt de woordvoerster haar verhaal.

De online enquête is terug te vinden op de site van de gemeente Hardinxveld en kan nog tot 30april worden ingevuld. Medio mei worden de resultaten bekend gemaakt. Ouders van de Rehobothschool krijgen tevens een uitnodiging voor een informatieavond die eind mei plaats zal vinden. Ook dan komt de uitslag van de enquête aan bod.

advertentie
advertentie