Vader verdacht van ontucht

16 januari 2013 om 00:00 Voorpagina

H’VELD-G’DAM - Een 44-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam wordt ervan verdacht dat hij heeft geprobeerd zijn zoontje te verkrachten. Bovendien zou hij diverse keren ontuchtige handelingen hebben gepleegd.

De ontucht zou voor het eerst hebben plaatsgevonden in 2006. De jongen was toen zes. Zijn vader werd 19 september vorig jaar aangehouden en zit sindsdien in voorarrest. Dinsdagmorgen moest hij voor het eerst in de rechtbank verschijnen. Tot een inhoudelijke behandeling kwam het echter niet omdat het reclasseringsrapport nog niet gereed is. De rechters (de verdachte moest voorkomen in de Meervoudige Kamer) stemden in met het verzoek van de officier van Justitie om de zaak aan te houden.

Over drie weken moet de man weer in het beklaagdenbankje plaatsnemen. In elk geval tot de zitting blijft de verdachte in hechtenis. De rechtbank besloot hem niet voorlopig vrij te laten. Het verzoek van zijn advocate om het voorarrest op te heffen werd afgewezen. ,,Er zijn voldoende ernstige bezwaren en bovendien is sprake van herhalingsgevaar en een geschokte rechtsorde”, aldus één van de rechters.

De officier van Justitie had ook gewezen op het recidivegevaar hetgeen naar voren is gekomen in een persoonlijkheidstest. De advocate gaf aan dat haar cliënt het belangrijk vindt dat hij wordt behandeld. De zwaarste straf zou hij kunnen krijgen voor poging tot verkrachting. Daar verzet hij zich tegen. De raadsvrouw zei dat dit alleen door het slachtoffer is verklaard. De moeder, die bij de zitting aanwezig was, wilde niets zeggen tegen de krant.

advertentie
advertentie