Ronde van Giessenburg; Hardinxvelder Bart Buijk finisht als tweede.
Ronde van Giessenburg; Hardinxvelder Bart Buijk finisht als tweede. Richard van Hoek

Perfect koersweer tijdens Omloop van Giessenburg

4 juli 2022 om 12:41 Wielrennen

GIESSENBURG De Omloop van Giessenburg is zaterdag 2 juli verreden op het bekende parcours langs de Giessen en de achterliggende polder. Om de feestelijke sfeer te verhogen was de finishstraat versierd met oranje bogen. Zon en wind zorgden voor perfect koersweer.

Na de Dikke Bandenrace voor de plaatselijke jeugd gingen de Junioren van start. Deze jonge renners zorgden voor een levendige koers met een aantal moedige ontsnappingen. Uitslag Junioren: 1. Thomas Krijgsman 2. Niels van Beurden 3. Jarno Goudriaan.

Bij de Sportklasse maakte Hardinxvelder Ronald van der Laar een sterke indruk. Hij controleerde de wedstrijd door met bijna elke ontsnapping mee te springen. Uiteindelijk reed hij weg met Kasper Schotte en won de sprint voor de overwinning. Uitslag Sportklasse: 1. Ronald van der Laar 2. Kasper Schotte 3. Robert de Poel.

Ook bij de Elite-Beloften-Amateurs was het een levendige wedstrijd. Jan van Arckel renners Antonie van Noppen en Jarri Stravers ondernamen enkele ontsnappingspogingen, maar konden geen stand houden. Drie ronden voor het einde werd de slag geslagen door een drietal: Hardinxvelder Bart Buijk, Jens van den Dool en Bastijn Boele. Jens van den Dool versloeg zijn medevluchters in de sprint en behaalde zo een mooie overwinning in een bijna thuiswedstrijd. Uitslag Elite-Beloften-Amateurs: 1. Jens van den Dool 2. Bart Buijk 3. Bastijn Boele.

Als laatste gingen de renners met Startlicentie en de Funklasse van start in twee behoorlijk grote groepen. Bij de startklasse werd een lesje ‘efficiënt koersen’ gedoceerd door de lokale coryfee Arno Hartog. De hele wedstrijd wist hij zich te verschuilen in het peloton om er aan de finish een machtige eindsprint uit te persen waar niemand tegen op kon. Uitslag Startlicentie: 1. Arno Hartog 2. Kenny Bongers 3. Menno Vonk.

Ook de Funklasse werd in de eindsprint beslist. Bijzonder hierbij was dat Cora van de Poppe als vrouw bijna alle mannen te snel af was. Uitslag Funklasse: 1. Ton van Lopik 2. Cora van de Poppe 3. Jelmer Bos.