Derde plaats voor Sem van Wijngaarden
Derde plaats voor Sem van Wijngaarden Jan van Arckel

Hardinxveldse Sem van Wijngaarden derde plaats in Ronde van de Uithof in Den Haag

27 maart 2023 om 12:25 Wielrennen

HARDINXVELD-GIESSENDAM Onder barre weersomstandigheden, regen, wind en kou, werd er zondag 28 maart, gekoerst door de nieuwelingen en junioren van Jan van Arckel.

In de Ronde van de Uithof in Den Haag reed nieuweling Stan Holthuis (Sleeuwijk) een goede race. Hij ontsnapte met 6 man. Helaas kon hij het in deze groep niet volhouden. Maar vanuit de 2e groep sprintte hij naar een 8e plek. Daarna reed junior Sem van Wijngaarden (Hardinxveld) zijn race. Hij ontsnapte meerdere keren, maar werd toch weer teruggepakt. In de finale was er één renner weg. Sem sprintte met de achtervolgende renners naar de finish. Er reed naar een mooie 3e plaats.

In Huijbergen stonden nieuwelingen Luuk Wolthuis (Hank), Mees Bassa (Goudriaan) en Tim Verwolf (Langerak) aan de start. Tim was bijna weg met 3 man, maar uiteindelijk werd het een massasprint. Tim werd 9e, Luuk 21e, Mees 24e.

Hierna waren junioren Joris Peursum (Hardinxveld), Huub van Kapel (Gorinchem), Jan van Heukelum (Hoornaar) en Bram Jansen (Lexmond) aan de beurt. Bram probeerde nog naar de koploper te rijden, maar dat lukte helaas niet. Joris (p17), Bram (p25) en Jan (p26) finishten in het peloton. Huub finishte in de groep daarachter als 37e.

advertentie
advertentie