Jochem de Ruiter.
Jochem de Ruiter. Marijn de Ruiter
Vakmannen in beeld

‘Iedereen lust wel een goede burger’

19 juni 2022 om 07:45 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Met zijn bedrijf Selfmadeburgers verzorgt Jochem de Ruiter (20) uit Hardinxveld-Giessendam catering op locatie. De lekkerste burgers maken voor mensen: dat is wat Jochem graag doet. Of dat nu gaat om een rundvleesburger of een vegetarisch exemplaar. Jochem neemt alles uit handen voor zijn opdrachtgevers.

door Eline Lohman

Bijna vier jaar geleden begon Jochem met Selfmadeburgers. Voor bedrijven, evenementen en af en toe bruiloften verzorgt hij catering op een locatie naar wens. En wil iemand Jochem inhuren voor een feest in zijn of haar tuin, dan is dat ook mogelijk. Mensen kennis laten maken met lekkere burgers: daar doet de Hardinxvelder het allemaal voor.

Het idee voor zijn bedrijf ontstond een keer tijdens een vakantie, vertelt Jochem. ,,Ik was net 17 jaar en op de camping waar ik stond, werd een barbecue gehouden. Toen we dat burgerdagje hielden, dacht ik: ‘waarom begin ik geen bedrijf?’. Ik volgde toen de kokopleiding en besloot ervoor te gaan. Ik startte Selfmadeburgers op, kocht een busje en ging op pad met mijn burgers.”

VOLWAARDIG BEDRIJF Eens in de twee weken deed Jochem een opdracht, naast zijn koksopleiding. Het groeide vervolgens uit tot een volwaardig bedrijf, dat inmiddels als een rode draad door het werkende leven van Jochem loopt. Naast zijn inzet voor Selfmadeburgers verhuurt Jochem zich als zzp’er als kok aan zalencentrum De Parel in zijn dorp.

Mensen laten genieten van wat je maakt: daar doe ik het voor

Wat hij ook doet op eetgebied, de 20-jarige probeert altijd de hoogste kwaliteit te bieden. Dus ook als het gaat om zijn burgers. ,,Ik heb goed nagedacht over wat ik mensen aan wil bieden. Samen met Slagerij van Prooijen uit Hardinxveld-Giessendam heb ik het recept voor mijn burgers bedacht. En daarom kan de kwaliteit nu niet beter! Ik heb één signature-burger: een eigen burger van rund- en kalfsvlees. Die gaan letterlijk en figuurlijk als warme broodjes.”

Jochem heeft een grote liefde voor de burger, zo zegt hij. ,,Ik heb de smaak daarvoor echt te pakken gekregen op de koksopleiding. Dit vak past echt bij mij. Burgers zijn heel toegankelijk; iedereen houdt wel van een goede burger. Het is een heel herkenbaar product, denk ik. Mensen laten genieten van wat je maakt: daar doe ik het voor. En de gezelligheid eromheen: soms wil je wel een uurtje langer blijven tijdens een bedrijfsfeest of evenement omdat het zo gezellig is, maar je moet ook tijd nemen voor het opruimen.”

Ideeën voor Selfmadeburgers heeft Jochem genoeg. Zo is hij bezig met het uitbreiden van de keuken. ,,Ik ga een andere bus kopen, waar een keuken achterop komt. In de keuken van mijn bus ga ik het eten bereiden op locatie. Ik merk dat er heel veel vraag is naar mijn bedrijf. Hoe dat komt? Werkgevers willen hun personeel bij elkaar krijgen, om de onderlinge band met elkaar te houden. Zeker na de coronatijd, waarin er weinig tot niets georganiseerd kon worden door bedrijven, is daar behoefte aan. Je merkt dat mensen nu weer bij elkaar willen komen, nu het allemaal weer kan en mag. En daar is een smakelijke burger wel welkom bij!”

Jochem neemt alles uit handen voor zijn opdrachtgevers. ,,Ik zorg ervoor dat het menu en de catering lopen zoals de opdrachtgever dit wil, zodat ze zorgeloos kunnen genieten van hun bijeenkomst en uiteraard van lekkere burgers. Inclusief verse broodjes, zelfgemaakte sauzen en bijgerechten. Mensen kunnen van Selfmadeburgers vertrouwde klassiekers verwachten, maar ook vernieuwende gerechten.”

advertentie
advertentie