Bart Adriaanse.
Bart Adriaanse. Privé
Vakmannen in beeld

Lekkerste barbecue begint bij Slagerij Bart Adriaanse

18 juni 2022 om 07:31 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM De ambachtelijke Slagerij Bart Adriaanse aan de Ambachtsstraat 1G in Hardinxveld verzorgt catering met barbecues en buffetten voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Uniek zonder winkel, maar met afhaalmogelijkheden voor geplaatste bestellingen.

door Eline Lohman

Bart Adriaanse valt direct met de deur in huis: de Ofyr-barbecue, daar draait een deel van zijn bedrijf om. Deze met hout gestookte barbecue is dé nieuwe manier van outdoor koken en grillen. Door de unieke, sfeervolle uitstraling is het niet alleen een echte eyecatcher tijdens een feest of evenement, ook beleven mensen een ware smaaksensatie, volgens Bart.

,,Wij verhuren onze ofyr BBQ’s voor feesten en evenementen, inclusief een kok die het eten bereidt, mochten bedrijven of particulieren dit wensen. Het mooie is dat de Ofyr-barbecue heel sfeervol is: geregeld gaan mensen er met een hele groep omheen staan, wat zorgt voor veel gezelligheid. Dat zien we bijvoorbeeld bij bedrijfsfeesten, dan staat het personeel gezellig met elkaar te kletsen tijdens het eten. Als mensen klaar zijn met eten, dan wordt de barbecue vaak gebruikt als haardvuur. Je hebt dus niet alleen smaakbeleving met de Ofyr-barbecue, maar ook veel ambiance. De klant kan kiezen uit allerlei barbecuemenu’s. Deze pakketten bevatten niet alleen vlees, maar ook bijgerechten zoals salades, stokbrood en sauzen. Alle producten zijn ook per stuk te bestellen.”

OP AFSPRAAK AFHALEN Wie thuis voor een goed stuk vlees wil gaan, kan op afspraak een bestelling afhalen – er is geen winkel, wel een bedrijfspand in Hardinxveld-Giessendam - bij Slagerij Bart Adriaanse. Hardlopers zijn huisgemaakte grillworst, diverse soorten hamburgers. Het succes van deze producten is het werken met recepten die door Bart en zijn team zijn ontwikkeld. Vandaag besteld voor 21.00 uur, is morgen al in huis. Bezorgen in Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht is ook mogelijk, vanaf een bestelling van 60 euro is dit zelfs gratis. Bestellen kan telefonisch of via de webshop op de website van Slagerij Bart Adriaanse, www.slagerijbartadriaanse.nl. Daar is het hele assortiment van het bedrijf te zien en eenvoudig te bestellen.

Compleet ontzorgen is ons stokpaardje

Omdat het vorige pand te klein werd is Slagerij Bart Adriaanse in september 2020 verhuisd naar de Ambachtsstraat. Een goede keuze, zo vertelt Bart. ,,We zijn sindsdien enorm gegroeid. We hebben nog meer klanten gekregen en doen veel in de verhuur. We zijn blij met deze locatie, want hier zijn we beter bereikbaar en zijn we flexibeler in onze werkwijze. Zo hebben we een ruimere productieruimte gekregen een grotere koel- en diepvriescel en verder de nodige vierkante meters aan opslag voor al onze catering- en barbecuespullen. Compleet ontzorgen is ons stokpaardje. Wij kunnen een catering op locatie geheel verzorgen en zo zijn mensen verzekerd van een succesvol en smakelijke bijeenkomst. Barbecues, buffetten, salades, tenten, stoelen, tapasschalen, luxe hapjes: mensen kunnen catering op maat bestellen bij ons. Daarbij werken wij op een zo natuurlijk mogelijke manier; we bieden een stukje vakmanschap.”

Dat doet het bedrijf door bijvoorbeeld zelf het vlees uit te benen en de salades helemaal vers te maken. Het vakmanschap zit ook in het weten waar de producten vandaan komen en dat maakt het vak zo boeiend. ,,We blijven in ontwikkeling door steeds nieuwe producten te ontwikkelen zoals verschillende soorten hamburgers, BBQ worst en grillworst, met die kwaliteit onderscheiden we ons. Geen massaproductie voor ons. We houden het daarbij betaalbaar voor onze klanten. Bijvoorbeeld met weekenddeals. We merken dat mensen dan vooral komen voor specialiteiten die net even anders zijn dan bij andere zaken.”

MEER BELANGSTELLING Door de coronatijd hebben mensen meer oog gekregen voor ambachtelijke producten zoals slagersproducten, merkt Bart. ,,Ze zijn meer gaan letten op hun voeding en kiezen vaker voor vers. Je merkt echt dat mensen hier mee bezig zijn. Net als met het gegeven dat ze liever wat minder vlees eten, dat goed van kwaliteit is, dan dat ze heel veel vlees eten van een mindere kwaliteit. Mensen zoeken anno 2022 naar vlees met een verhaal erachter. Dus dat bieden wij onze klanten. Dat geldt voor meer producten: ijs en kaas kopen we bijvoorbeeld ook uit de streek.”

Van lokale leveranciers. ,,Die producten hebben met een verhaal erachter. Je merkt dat klanten dit waarderen: als ze voor kwaliteitsvlees of gaan, dan vinden ze het vaak ook belangrijk om diezelfde standaard te hebben voor producten als ijs en kaas.” Lokaal samenwerken vindt Bart belangrijk. ,,We werken samen met In De Houtzagerij in Hardinxveld-Giessendam: wij leveren alles voor de catering daar. Ik vind het belangrijk om lokaal samen te werken. Zo kun je elkaar versterken.”

Bart heeft een echte passie voor het ambacht. ,,Ik vind het mooi om alles ambachtelijk te maken, met eigen receptuur.” Bart en zijn team zien het als een uitdaging om nieuwe producten te bedenken en doen dit dan ook graag. ,,Die creativiteit konden we al volop laten zien tijdens de coronaperiode, we hebben toen bijvoorbeeld verschillende soorten ovenschuitjes bedacht die nu als broodjes over de toonbank gaan. Maar we zijn blij dat we nu weer mogen. Het is mijn passie om de klant te verwennen en te ontzorgen, zodat hij of zij met een grote glimlach de deur uit gaat of op een (bedrijfs)feest staat.”

Het pand van Slagerij Bart Adriaanse.
advertentie
advertentie