Afbeelding
www.pixabay.com/confused_me

Ondanks drukte op luchthavens ziet Travel Store de boekingen oplopen

14 juli 2022 om 13:36 Zakelijk

HARDINXVELD-GIESSENDAM Het merendeel van de Nederlandse en Belgische consumenten heeft nog steeds plannen om deze zomer op vakantie te gaan. Door de grote drukte op Nederlandse en Europese luchthavens ziet dit vakantieseizoen er anders uit dan voorgaande jaren (pré Corona). Anders betekent per definitie niet slechter, want reisbureau Travel Store zag de afgelopen tijd de boekingen juist oplopen.

Travel Store ziet een grote verschuiving in het type vakantie dat geboekt wordt. Terwijl voorheen de vliegvakanties naar Griekenland en Spanje enorm populair waren, ziet het reisbureau nu een verschuiving naar last minute autovakanties en cruisevakanties met vertrek vanuit Nederland. Een logische verklaring, aangezien veel mensen de drukte op de luchthavens in Europa willen mijden.

Opvallend is echter wel dat ook de pakketreizen naar Turkije en Egypte aan populariteit hebben gewonnen. Hoewel de beschikbaarheid beperkter wordt door de inkrimping van de luchthavens, heeft Travel Store nog meer dan voldoende aanbod door nauwe samenwerkingen met diverse partners en touroperators. Met vertrek vanaf regionale luchthavens in Nederland, Duitsland en België.

Het boeken van een pakketreis kent vele voordelen. Mochten reizigers hun vlucht missen door de drukte op de luchthaven of mocht een vlucht geannuleerd worden, dan heeft dit gevolgen voor de verdere reis. Wanneer je los een vliegticket en los een hotel hebt geboekt en de vlucht wordt (kortdag) geannuleerd dan is er een reële kans dat je het geld voor je hotel kwijt bent. Boek je een pakketreis? Dan ben je er altijd van verzekerd dat wanneer jouw vlucht geannuleerd wordt en er geen alternatief geboden kan worden, je het totaalbedrag van jouw vakantie terugkrijgt. Boek je zelf alles los? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de gevolgen.

Ondanks dat de zomerperiode voor de deur staat, komen er al veel boekingen binnen voor het naseizoen. Consumenten verschuiven hun vakantieplannen naar het najaar om de topdrukte op de luchthavens te vermijden. Door het beperkte aanbod in de zomerperiode en de hierdoor hogere prijzen dan gebruikelijk, verwacht Travel Store dat er in het naseizoen een piek komt in het aantal reisbewegingen.

De afgelopen twee jaar vond er al een flinke verschuiving van online naar offline plaats, mede doordat consumenten op zoek waren naar meer zekerheid bij het boeken van hun vakanties. Hoe er enkele maanden geleden vooral gedacht werd aan “Wat moet ik doen als ik niet terug kan naar Nederland?”, gaan de vragen nu vooral over wat je moet doen als je je vlucht niet haalt of als deze geannuleerd wordt. Consumenten boeken daarom steeds vaker via een ANVR en SGR aangesloten reisbureau zoals Travel Store, omdat je dan volledig ontzorgd wordt en het reisbureau je adviseert en helpt wanneer er eventuele problemen ontstaan tijdens de vakantie.

Kom langs bij een Travel Store vestiging of kijk op travelstore.nl.

advertentie
advertentie