Afbeelding
-

Zwemmers SG-HGA vol energie op eerste wedstrijd van 2023

30 januari 2023 om 09:12 Zwemmen

SLIEDRECHT Op 28 januari vond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar plaats in Bronbad de Lockhorst in Sliedrecht. Tijdens deze derde ronde van de Nationale Zwemcompetitie behaalden de zwemmers van SG-HGA in totaal 11 persoonlijke records en 12 medailles. Robbert Donk (2x goud), Edward Korevaar (1x zilver), Julian Korevaar (1x brons), Sjoerd Noordermeer (1x zilver), Xander Schoneveld (2x goud), Floris van Son (1x zilver), Lotte Spelt (1x zilver en 1x brons), Linda Sterk-Buijk (1x zilver) en Amelie Wolff (1x brons) wisten een podiumplek te bemachtigen. Voor Joost Elich, Elise Hagenaar, Jaco Huisman, Lindsey Kortenoever, André Sterk, Sarah van Roon, Somchai Vat en Merel van Wijk was de concurrentie te sterk.

De wedstrijd werd afgesloten met twee estafettes. Het damesteam, bestaande uit Amelie, Lotte, Linda en Elise, beet het spits af met de 4x50 meter vrije slag en met een strakke tijd van 2.09.05 werd de tweede plaats behaald. Hierna verschenen twee herenteams aan de start voor de 4x50 meter wisselslag. Het eerste team, bestaande uit Xander, Somchai, Robbert en André, wist de eerste plaats te bemachtigen met 2:03.46 op de klokken. Julian, Sjoerd, Jaco en Joost kwamen uit voor het tweede team, waarbij zij met een eindtijd van 2.13.78 helaas net naast het podium grepen.

De grootste verbetering van de dag kon Sarah van Roon op haar naam schrijven. Zij zwom een pr van 10 seconden op de 100 meter schoolslag. De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 18 maart in Zwemcentrum Papendrecht.