Het verhaal van Beerrr en Beerrrin begon in 2016. ,,Beerrr is een traumabeer, die door hulpdiensten aan kinderen gegeven wordt om ze te troosten.", vertelt Heikoop. ,,Zelf ben ik lid van de lokale reddingsbrigade, dus Beerrr ging regelmatig in brigadekloffie aan boord. Ik had in die periode contact met Robert en stuurde hem grappige actiefoto's. Op een gegeven moment kwam er een foto terug van Beerrrin, die al een tijdje bij de gevonden voorwerpen van zijn werk lag. Beerrr en Beerrrin werden een setje en een aantal maanden later volgden Robert en ik. Sindsdien gaan die stofballen in de tas en koffer overal mee naartoe."

REISLUSTIG De Beerrren zijn reislustig. Zo beklimmen ze bergen in Oostenrijk, poseren ze voor de Tokyo Skytree en op het strand in Australië. ,,Er ontstond echt een hobby. Het maken van de foto's lijkt makkelijk, want De Beerrren zijn gewillig, ze praten en knipperen niet en lopen niet weg. Toch is het bewegingsloze ook juist het probleem. Ze staan altijd hetzelfde. Zie dan nog maar eens originele foto's te maken. Mede daarom speelt de omgeving ook opeens een grote rol, dát creëert de variatie. Die omgeving heeft ook wat valkuilen. Door de wind waaien ze om en om de wasmachine geen overuren te laten draaien is een schoon plekje ook wel fijn. Oh, en ze zijn klein. Arme knieën. Door dit project leer ik regelmatig dingen die ik in het echte fotowerk ook kan toepassen, het houdt me scherp en creatief." Er werd een Instagrampagina aangemaakt en naast de zelfgemaakte garderobe groeide ook het aantal fans. Suzanne: ,,Eind 2019 vroeg de bedrijfsleider van het zwembad in Noordwijk of ik daar wilde exposeren. Omdat mijn fotowerk vooral om mensen draait en niet iedereen het fijn vindt om zijn portret groot aan de muur te zien hangen, waren we het er snel over eens dat De Beerrren gingen exposeren. Sinds februari hangen ze daar aan de muur en ik hoop dat de platen daarna naar een kinderziekenhuis kunnen."

Beerrr en Beerrrin poseren graag, dus nieuwe ideeën zijn altijd welkom!

Vanuit bekenden kwam steeds vaker de vraag naar ansichtkaarten. ,,Dat leek me wel leuk, maar het kost ook tijd om op te starten. En toen was daar de coronacrisis, die mijn agenda opeens leeg veegde. Ik begon met een aantal kaarten van foto's die er al lagen, een week later stonden De Beerrren model voor standaard kaartjes, zoals verjaardag, verhuizing en geboorte. Toen ik een weekje bij mijn vriend in Noordwijk aan Zee zat, ontstonden daar een aantal lokale kaartjes van de vuurtoren en bollenvelden. Uiteraard kon Hardinxveld-Giessendam niet achterblijven, dus inmiddels zijn er een zestal kaarten van onze woonplaats. Inmiddels zijn er ook kaartjes op aanvraag gemaakt. Een juf stuurde een kaart naar haar klas met De Beerrren in thuiswerksituatie, een meisje miste haar vriendinnetjes en vroeg een 'ik mis jou' kaart aan. Beerrr en Beerrrin poseren graag, dus nieuwe ideeën zijn altijd welkom!" Als er een bestelling is, springt Suzanne meestal op de fiets om de kaartjes te bezorgen. ,,Het is bezigheidstherapie en zo blijf ik ook nog fit. Per tien verkochte kaartjes gaat er ook één naar iemand die wel een kaartje kan gebruiken, dus er zijn inmiddels al tientallen extra mensen blij gemaakt."

De kaarten van De Beerrren zijn te koop via shefotografie.nl/beer, Facebook en Instagram (debeerrren). Ook zijn ze te koop bij Boekhandel de Boekenkist in Gorinchem en Primera Hardinxveld.