Bert Besems van Studio PiB vertelt: ,,Vorige week verzuchtte mijn vrouw dat haar ouders ook niet veel leuks hebben op het moment en dat er op andere plekken van alles wordt georganiseerd, iemand die komt zingen ofzo. Toen bedacht ik dat we dat gewoon zelf gingen organiseren. Ik ken Henk Vlot al jaren, hij is theatermaker en op het moment door alle omstandigheden niet aan het werk. Samen met nog een aantal andere sponsoren hebben we het voor elkaar gekregen dat Henk zo'n tien dagen gaat optreden en de eerste dag met optredens staat al op 6 mei gepland. Het mooie is dat hiermee Henk wordt geholpen als ondernemer die nu thuis zit, maar ook een hoop eenzame mensen worden opgevrolijkt."

De optredens zijn bedoeld voor eenzame, zieke of oudere mensen die door het coronavirus aan huis zijn gekluisterd. Vlot brengt met zijn optredens dan ook niemand in gevaar. ,,Van de gemeente kunnen we een klein autootje lenen dat ouderen soms ook rondrijdt om boodschappen mee te doen, zodat Henk toch een beetje een entree heeft. Als Vadertje Tijd treedt hij voor het raam van de persoon die is uitgegeven en uitgekozen op. Zo tien minuten tot een kwartiertje duurt zijn act, daarna vertrekt hij weer naar de volgende. Het is om even een lach op iemands gezicht te toveren. We laten ons overigens niet beperken door waar iemand woont, dus als er een optreden moet worden gegeven bij een flat, dan huren we een hoogwerker."

Iemand opgeven om bezoek te krijgen van Vadertje Tijd kan nog. Stuur een e-mail met wie je opgeeft (naam en leeftijd), waar ze wonen en waarom ze zouden moeten worden bezocht naar vadertjetijd@studiopib.nl.

door Marjanne Dijkstra