De van oorsprong Hardinxvelder is een betrokken fotograaf. Dat blijkt wel uit het gegeven dat hij heel actief is met oude foto’s plaatsen op internet. ,,Ik steek iedere dag heel veel tijd in de oudheid van Hardinxveld via de Facebook-pagina van Oud Hardinxveld Giessendam. Alle daar geplaatste foto`s zet ik op mijn website ariesfotografie.nl en dan gesorteerd op straat en adres. Ik denk dat ik het getal van 17.000 foto`s van Hardinxveld-Giessendam al ruim ben gepasseerd, want iedere dag komen er foto`s bij. Ik kreeg van kijkers op de site diverse cd’s en zocht ook op rommelmarkten naar boekjes over Hardinxveld, waar ik dan weer de beschrijvingen op mijn website bij de juiste foto zet.”

Al heel lang is Arie lid van De Ontspanner. ,,Ik ben lid geworden toen deze club net begon en ga er steeds met plezier weer heen. Je krijgt daar iedere maand een opdracht en zo moet je dus automatisch op pad om de foto naar jou idee aan te leveren.” Ook in zijn woonplaats is Arie actief. ,,In Giessenburg ben ik al ruim 25 jaar medebeheerder van de website GiessenburgOnline waarvoor ik heel veel evenementen van verenigingen op de foto en op de site zet. Dat was ook een reden om op de fotoclub te gaan: sommige technieken in de fotografie had ik nog niet onder de knie en werden op de fotoclub besproken. Daar leer je dan van. Diverse keren per jaar worden er op de club gastdocenten uitgenodigd om bijzondere technieken onder de knie te krijgen en ook gaan we diverse keren per jaar naar een locatie om gezamenlijk foto`s te maken en die later te vergelijken en te bespreken.“

Het leuke van fotograferen vind ik om in moeilijke en lastige situaties toch mooie foto’s te kunnen maken

De passie voor fotografie kwam bij Arie wat later op gang, vertelt hij. ,,Mijn passie voor het fotograferen kwam pas echt op gang toen het digitale tijdperk aanbrak en je onbeperkt foto’s kon maken zonder al te veel kosten. In het analoge tijdperk fotografeerde ik ook wel, maar om kosten te besparen dikwijls in dia. Het leuke van fotograferen vind ik om in moeilijke en lastige situaties toch mooie foto’s te kunnen maken. Op een podium van bijvoorbeeld een bekende band heb je diverse kleuren schijnwerpers en rook rond de artiesten. Ik vind het dan een uitdaging om goede foto`s te kunnen maken. Ook heb ik met plezier veel evenementen met kinderen gefotografeerd, zoals onder meer voor de speeltuin, het zwembad en de Oranjefeesten.”

In en om zijn woonplaats fotografeert Arie ook graag. ,,Mijn favoriete plekjes om te fotograferen in Hardinxveld en Giessenburg zijn meestal langs het water. Heel graag kom ik in de Avelingen en in de omgeving van het pontje naar Werkendam. Liefst als het heel hard waait en de schepen helemaal verdwijnen in het buiswater. Ook de ondergaande zon boven de rivier is mijn favoriet. Dat moet dan wel vanaf de Werkendamse kant gebeuren, maar dit geeft schitterende plaatjes.”

door Eline Lohman