,,Het gaat nu zo anders dan voor de coronatijd, maar ook nu kunnen ouders alles te weet komen over onze basisscholen. Er zijn mogelijkheden genoeg om iedereen te bereiken”, laat Berber Wijnbelt-Klijn weten. ,,Wat wij wel bijzonder positief vinden, is dat we ook al gewoon aanmeldingen binnen hebben gekregen van ouders die onze school nog niet kennen. Zij hebben nog geen kinderen op deze school, maar toch hebben ze het aanmeldformulier op de site ingevuld en deze bij ons door de brievenbus gedaan. Dan zijn er ouders geweest die positief over onze school zijn geweest en daar zijn we heel blij mee.”

Het managementteam bestaat helemaal uit vier dames; Berber Wijnbelt-Klijn is de locatiemanager van De Driemaster, locatie Wielwijk. Ook op locatie Westwijk zit een locatiemanager, net als op de IKC Merwedeschool. Monique de Hon is de bovenschoolse directeur. Vol enthousiasme vertelt Wijnbelt-Klijn over de drie verschillende scholen. En ze weet er veel van, maar dat kan ook bijna niet anders aangezien ze zelf ook vroeger op De Driemaster heeft gezeten. ,,Ook heb ik veel stage gelopen en na mijn afstuderen heb ik hier altijd al gewerkt. Wat ik nu zo leuk vind, is dat ik veel nieuwe ouders zie binnenkomen, die mijn oude klasgenoten zijn geweest. Zij kiezen dan voor hun oude school, omdat ze daar ook goede herinneringen aan hebben.”

EIGEN IDENTITEIT Ze legt uit dat de drie locaties allemaal een eigen identiteit hebben en dat ouders steeds meer bewuster voor een school gaan kiezen. Locaties Wielwijk is een grote opgezette school met acht enkele groepen. De visie hier is dat het een TOP school is. ,,De T staat voor de talenten waar we met kinderen aan werken. De O is voor de ontwikkeling van de kinderen en de P staat voor partners. Wij zoeken veel samenwerkingen met onder andere verenigingen, maar zeker ook met de ouders. Obs de Driemaster in de Westwijk is een knusse, sfeervolle school waarbij er in combigroepen wordt gewerkt. De school heeft een moderne, op de toekomstgerichte visie binnen een professionele omgeving. Leren zit in onze DNA: we geven duurzaam, natuurlijk en actief onderwijs. Duurzaam staat voor maximale ontwikkelingskansen voor de kinderen, daarnaast willen we dat de leerweg op een natuurlijke wijze moet aansluiten bij de talenten en mogelijkheden van de leerling. Actief staat voor de lesvormen, veel variatie en af en toe in de frisse buitenlucht. Maar ook actief op de wijze van ouderparticipatie en communicatie. Een kind mag zichzelf zijn en moet zich veilig voelen wil het tot leren komen. En het IKC Merwedeschool in Boven-Hardinxveld is een Integraal Kind Centrum waar kinderen van 0 tot 12 jaar binnen een doorgaande leerlijn en in een prettige, persoonlijke sfeer, een onderzoekende en ondernemende houding kunnen ontwikkelen, ontdekken wie ze zijn en over welke talenten ze beschikken. We willen verschillen van kinderen en hun talenten als kans zien om nu en in de toekomst bij te dragen aan de maatschappij. IKC Merwede DOET, “Durven Ondernemen in Eigen Talent”. Respect voor de eigenheid van ieder mens wordt gevoed door onze normen en waarden. Open, Positief, Eerlijk, Nieuwsgierig en Trots zijn belangrijke waarden die we met elkaar willen uitdragen en de kinderen willen meegeven. Op deze school werken ze bijvoorbeeld met een techniekloods.”

Vanuit huis kun je dus al veel zien en horen over de school

Het team is druk bezig geweest met de vraag hoe kunnen ze nieuwe ouders benaderen? ,,Normaal gesproken krijgen geïnteresseerde ouders een rondleiding tijdens een lesdag of kunnen ze langskomen tijdens een open ochtend. Helaas gaat dat nu niet lukken, maar het is altijd mogelijk dat wij een informatiepakket thuis langs komen brengen of aan de deurknop hangen. Ook zijn wij zeer bereid om een telefonische afspraak met ouders te maken. Verder is er een mogelijkheid voor ouders om een echte rondleiding door de school te krijgen, alleen deze is dan na schooltijd en op gepaste afstand.” Ook virtueel kunnen nieuwe ouders een rondleiding door de school krijgen. Op de websites van de scholen is er een video te bekijken. ,,Vanuit huis kun je dus al veel zien en horen over de school. Zo kan iedereen op een veilige manier kennismaken met de school.”

De locatiemanager laat weten dat de scholen ook veel met de Facebookpagina’s in de weer zijn. Nieuwe ouders hebben ook daar de mogelijkheid om de scholen beter te leren kennen. ,,We zijn daar heel actief mee bezig.” Het maken van een keuze voor een basisschool is nooit makkelijk, beaamt ze. ,,Je moet echt je gevoel volgen. Je weet het zodra je een school binnenstapt of deze bij je past of niet.”

Zelf een afspraak maken met een locatiemanager, is mogelijk. Bekijk de contactgegevens online op www.driemaster.nl of www.merwedeschool.nl.

door Esther Coumans