PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Hardinxveld-Giessendam

Chocolade voor De Lange Wei

Overig
Foto: Eline Lohman
21 nov 2020, 11:18
Arjan Holster (links) van Steamwork, Linda Muilwijk van Rabobank Lek en Merwede en Sander van IJsseldijk van De Lange Wei.
Arjan Holster (links) van Steamwork, Linda Muilwijk van Rabobank Lek en Merwede en Sander van IJsseldijk van De Lange Wei.
H’VELD-G’DAM

De chocoladeletteractie van Team 293 Steamwork uit Hardinxveld-Giessendam heeft meer dan 6.000 euro opgeleverd voor het goede doel, de Roparun. Woensdag 18 november werden 100 letters van Steamwork namens de Rabobank Lek en Merwede overhandigd aan het bestuur van De Lange Wei om de zorg een hart onder de riem te steken. Normaal gesproken zou het team allerlei acties houden om geld binnen te halen voor het goede doel, zoals sponsorlopen. Door corona konden die acties niet doorgaan en daarom werd iets anders bedacht: een chocoladeletteractie. Nooit eerder hield het team deze actie, vertelt Jaap de Jager. ,,We hebben veel aan particulieren verkocht, maar ook aan bedrijven. We dachten in het begin: ‘als we 1.000 letters verkopen dan zijn we heel blij’, maar het werden er uiteindelijk meer dan 3.000. Zo konden we toch een mooi bedrag ophalen.” 

De Jager vervolgt: ,,We hebben van de nood een deugd gemaakt. Het scheelt dat iedereen wel zo’n letter kan gebruiken. Mensen vinden het fijn om op deze manier een goed doel te steunen. We merkten dat mensen geld over hebben, omdat ze bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen en dan graag wat geld uitgeven aan een luxe chocoladeletter, om zichzelf eve..

Deel dit artikel via: