Spelers van het seizoen 2019-2020 Akram Chentouf scoort de 1-0 tegen Hillegersberg.
Spelers van het seizoen 2019-2020 Akram Chentouf scoort de 1-0 tegen Hillegersberg. Joop Hartog

Geslaagde oefen-wedstrijden vv Sliedrecht

14 juli 2020 om 16:14

SLIEDRECHT De A-selectie van de voetbalvereniging Sliedrecht is begonnen aan een reeks oefenwedstrijden voor het nieuwe seizoen. De oefenpartners zijn dit jaar niet zo maar amateurverenigingen. Met louter topclubs worden de degens gekruist ter voorbereiding op het nieuwe seizoen 2020-2021.


door Joop Hartog


Voordat de heren voetballers van een korte vakantie kunnen genieten, is er vanaf mei al hard doorgetraind en zijn in de afgelopen dagen 2 oefenwedstrijden afgewerkt. Donderdag 9 juli werd in H.I. Ambacht tegen 2e divisionist ASWH aangetreden. Met een prima eerste helft, die werd afgesloten met een dik verdiende 0-1 voorsprong, heeft Sliedrecht laten zien dat de 5 nieuwe spelers zeker een versterking betekenen voor het team van trainer/coach Dennis van der Steen. Na de pauze werden veel spelers gewisseld om alle selectiespelers aan het werk te zien. Uiteindelijk wist ASWH halverwege de tweede omgang nog gelijk te maken (1-1). In de allerlaatste minuut werd het door een onfortuinlijke actie nog 2-1 voor ASWH en liet Sliedrecht de wedstrijd lopen en verloor uiteindelijk met 3-1.


Zaterdag 11 juli was zondag eersteklasser Hillegersberg te gast op de Lockhorst. Ook hier een goede eerste helft, waarbij met de rust al een 4-0 voorsprong was bereikt, onder andere door een onvervalste hattrick van Luciano van Harlingen. Nu ook weer veel wissels na de pauze, hetgeen van invloed was op het spelniveau. Uiteindelijk werd met 4-1 gewonnen.

Sliedrecht kan terugzien op een prima eerste helft van de voorbereiding. Na een vakantie van 3 weken zal op 3 augustus de training weer worden hervat en wacht de volgende tegenstander van formaat. Zaterdag 8 augustus wordt in Spakenburg aangetreden tegen IJsselmeervogels (2e divisie). Daarna volgen nog oefenwedstrijden tegen SV Poortugaal (Hoofdklasse), Heinenoord (1e klasse) en Ajax (am.) 3e divisie.


Jacco Kortlever winnaar viswedstrijd

H'VELD-G'DAM Zaterdag 11 juli werd de laatste viswedstrijd voor het zomerreces van HSV 't Voorntje gevist in de Linge bij Kedichem. De dertien hengelaars die zich hadden aangemeld om aan deze wedstrijd deel te nemen troffen het wel wat het weer betreft. Totaal werd er door de 13 vissers 15714 gram vis voor weging aangeboden. Winnaar werd Jacco Kortlever met 2806 gram, 2de Anton Roza 2330 gram, 3de Cees Verheul 2035 gram.