Afbeelding
Speelgoedbank Gorinchem

Speelgoedbank verstrekt gratis menstruatieproduc-ten aan vrouwen in minimapositie

8 juni 2021 om 10:26

HARDINXVELD-GIESSENDAM Vanaf zaterdag 5 juni kan Speelgoedbank Gorinchem ongelimiteerd menstruatieproducten schenken aan vrouwen en meisjes in een minimapositie. Met steun van Armoedefonds kan de Speelgoedbank verschillende soorten maandverband, tampons en cups schenken aan minima, ook in Hardinxveld-Giessendam.

Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen is er thuis (soms) geen geld voor maandverband of tampons. Zij moeten dan wc- papier gebruiken, kiezen om gebruikte producten te hergebruiken of thuis blijven van werk, school, vrienden of familie.

,,Het mag in de regio niet zo zijn dat je door menstruatie armoede niet naar school kunt gaan en daardoor een les, proefwerk of examen mist en achterstand zou kunnen oplopen”, laat Coby Dekker, voorzitter Speelgoedbank Gorinchem weten. ,,Maar ook vrouwen die thuis moeten blijven vanwege hun ongesteldheid van werk of hun sociale leven is zeer onwenselijk.”

Speelgoedbank Gorinchem verstrekt vanaf zaterdag 5 juni maandverband, tampons en menstruatiecups. ,,Wij hebben diverse merken en vormen. Naast wegwerpproducten hebben wij ook duurzame vormen. Zo hebben wij wasbare maandverband en menstruatiecups geven”, vertelt Coby Dekker. ,,We zijn het Armoedefonds dankbaar dat zij ons deze producten belangeloos verstrekken, zodat wij kunnen helpen.”

Iedereen die in een minimapositie zit en in Hardinxveld-Giessendam woont, kan zich aanmelden via de site www.speelgoedbankgorinchem.nl.