Afbeelding
Hoogendoorn, Y (Yvonne)

Deur-halte taxi, de duurzame en flexibele vervoersservice op bestelling

9 juni 2021 om 07:20

HARDINXVELD-GIESSENDAM Binnen de concessie Drechtsteden Molenlanden Gorinchem biedt Qbuzz de Deur-halte taxi aan voor wanneer je niet zelfstandig bij een bushalte kunt komen. De Deur-halte taxi is een duurzame en flexibele vervoersservice op bestelling. ,,Jij bepaalt wanneer je wordt opgehaald bij jou voor de deur en waar je naartoe reist. We brengen je naar de dichtstbijzijnde OV halte en bieden aansluitgarantie op het openbaar vervoer." De Deur-halte taxi is ook te gebruiken vanaf de halte naar huis.

Deze vorm van vervoer is er als sinds Qbuzz in december 2018 het openbaar vervoer in de regio verzorgt, maar ze merken dat nog niet iedereen er bekend mee is. Terwijl het een ideale vervoersvorm is voor mensen die slecht ter been zijn, en net te ver bij de OV halte vandaan wonen. Ook rolstoelreizigers of andere hulpmiddelen kunnen mee in de Deur-halte taxi, geef dit wel even vooraf aan, dan regelen ze een speciale taxi en nemen ze extra de tijd om te helpen met de in- en uitstap.

De Deur-halte taxi komt voor in de reisadviezen als je de optie ‘Flexibel Vervoer’ activeert. Hij rijdt speciaal voor de inwoners, dus deze moet wel vooraf worden besteld. Deze bestelling kan telefonisch, via de klantenservice, minimaal 1 uur van tevoren. Nu we allemaal weer met het OV mogen en er ook weer meer op uit kunnen biedt Qbuzz de Deur-halte taxi als pilot en onderdeel van de Corona maatregelen in 2021 kosteloos aan.


Boekengift aan bibliotheken AanZet

HARDINXVELD-GIESSENDAM Een bijdrage van het Biesbosch Streekfonds maakt het mogelijk dat de bibliotheken AanZet, Theek5 en Altena Cultuurpunt boeken geschonken kregen van de uitgave De Biesbosch in de Tweede Wereldoorlog uit handen van de schrijvers Alfons van Bokhorst en Leen Fijnekam. De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat verhalen over gebeurtenissen in de Biesbosch tijdens de oorlog zo veel mogelijk gelezen worden zodat deze zwarte periode uit de Nederlandse geschiedenis niet vergeten wordt.

Het boek gaat over onderduikers, verborgen schepen, verongelukte vliegtuigen en verzetsstrijders die zich met gevaar voor eigen leven inzetten voor de vrijheid van anderen en mee hebben geholpen de bevrijding van ons land te bespoedigen. Dit alles speelde zich af in een gebied wat ruig, grillig en door sterke eb- en vloedwerking onvoorspelbaar was en daarom door de vijand zoveel mogelijk gemeden werd.

Omdat veel bibliotheken momenteel in zwaar weer verkeren willen Van Bokhorst en Fijnekam een bescheiden bijdrage ter ondersteuning leveren door een aantal boeken te schenken om zodoende alle regionale bibliotheken van boeken te voorzien.

Na lovende recensies en reacties gaat het boek in de tweede druk, wat verkrijgbaar is bij boekhandels in de Biesboschregio, de Biesboschcentra in Dordrecht en Drimmelen en het Biesbosch MuseumEiland en via www.biesboschboek.nl.