Opening volkstuin door burgemeester Dirk Heijkoop.
Opening volkstuin door burgemeester Dirk Heijkoop. Richard van Hoek Fotografie

Opening gebouw VTV-HG De Stek

8 juni 2021 om 13:47

HARDINXVELD-GIESSENDAM Burgemeester Dirk Heijkoop heeft zaterdag 5 juni het nieuwe verenigingsgebouw van Volkstuinvereniging Hardinxveld-Giessendam geopend. Het gebouw op tuincomplex De Moeshof kreeg de veelzeggende naam: ‘De Stek’.


Hiervóór stond er op deze plaats een schuur, die werd gebouwd in 1988, bij het ontstaan van het volkstuincomplex. Die schuur was destijds in elkaar gezet onder andere van sloophout en zwart geteerde planken van een voormalige timmermansschuur.

De bouw van het nieuwe verenigingsgebouw op tuincomplex De Moeshof was mogelijk door donaties van het Coöperatief Dividendfonds van de Rabobank, de A.A. de Haan Stichting en de MAG en de medewerking van vele bedrijven. Het gebouw is geheel vervaardigd door vrijwilligers. De leden van de vereniging zijn dankbaar en trots dat het is gelukt.

Het nieuwe verenigingsgebouw biedt daarbij extra mogelijkheden; vooral als ontmoetingsplaats voor de leden. Met en voor hen worden activiteiten georganiseerd; informatievoorziening, educatie voor kinderen, planten en opbrengsten ruilen, gasten ontvangen en meer. In het nieuwe gebouw is ook een toilet beschikbaar en elektriciteit; er zijn daarvoor duurzame keuzes gemaakt.

De leden van de Volkstuinvereniging spreken nog vaak over ‘onze schuur’. Door de aanpak van dit project, de steun van velen en de grote inzet van vrijwilligers is het veel meer dan een schuur geworden en daarmee is de vereniging klaar voor haar belangrijke rol in de toekomst.

Volkstuinvereniging Hardinxveld-Giessendam bedankt iedereen die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van ‘De Stek': Rabobank, A.A.de Haan Stichting, MAG, Pim Muller ontwerp en advies bv, Bouwbedrijf Visser bv, Hagitech zonnepanelen, H. Krijgsman Installatietechniek koper/lood/zinkwerken, RVM kunststoffen bv, Van Wijngaarden groothandel bouw en industrie, Blokland materieeldienst, Firma MM digitale ondersteuning, K. Poortvliet project begeleiding en Marjolein Timmer houten tekstborden & ontwerp.

Vervolgens zijn de vrijwilligers bedankt en in het zonnetje gezet. Bijzonder werden genoemd de bestuursleden Nico Klomp en Dinand de Kock en de leden Albert van Haarlem, Dirk van Genderen en Jan Vink. Aan Van Haarlem en Van Genderen is gevraagd een nieuw slot in de deur te zetten, zodat alle leden voortaan toegang hebben.